Ta' testen: Forelskelse eller kærlighed

Et hold hollandske forskerne har udviklet en test, der afslører dine kærlige følelser

Kærlighed er en svær størrelse, men nu forsøger videnskaben at differentiere mellem forelskelse og den varige slags. (Foto: colourbox.com)
Kærlighed er en svær størrelse, men nu forsøger videnskaben at differentiere mellem forelskelse og den varige slags. (Foto: colourbox.com)

Damebladene, de analoge og de digitale, har længe excelleret i det. Med rubrikker som 'Ti tegn på, du er forelsket' og' 'Sådan ved du, om det er ægte kærlighed', har de fodret læserne med eller mindre selvopfundne test.

Læs:

Test: Er du hooked på cybersex?

Men også videnskaben er begyndt fatte interesse for området, hvor der åbenbart længe har været et behov for at skelne mellem de forskellige former for kærlighed.

Nu har et hold hollandske forskere så udviklet et relativt simpelt spørgeskema, der angiveligt viser, om man er forelsket ( infatuation) i en person, eller om man nærer dybere følelser for vedkommende ( attachment).

Undersøgelsen er publiceret i 'Journal of Sex Research.'

De har testet skemaet på hollændere og englændere. Deltagerne svarede på 20 spørgsmål/udsagn, som de skulle erklære sig enig/uenig i: 1 = meget uenig. 7 = meget enig.

Det drener sig om udsagn som: 'Min knæ ryster, når jeg er i nærheden af X' (forelskelse) og 'jeg føler sig kan stole på X' (kærlighed).

Til højre for artiklen her kan du se udsagnene - de ti forelskelsesudsagn (1, 3, 6, 7, 9, 12, 14, 16, 17, 20) har fede tal i kolonnen Factor 1 Infatuation, og de ti kærlighedsudsagn (2, 4, 5, 8, 10, 11, 13, 15, 18, 19) har fede tal i kolonnen Factor 2 Attachment.

Hermed er bolden givet videre til næste generation dameblade.

Test dig selv: Bliver du let liderlig?