'Tag ikke utroskab så alvorligt'

Det burde ikke ødelægge et parforhold, hvis den ene - eller begge - knalder ved siden af, mener sociolog

Ja, gu er utroskab sårende, men verden burde ikke ramle af den grund, mener forfatter. (Foto: colourbox.com)
Ja, gu er utroskab sårende, men verden burde ikke ramle af den grund, mener forfatter. (Foto: colourbox.com)

Hun blev berømt i medierne, da hun med bogen 'Honey Money: The Power of Erotic Capital' for et par år siden lancerede sine tanker om, at kvinder ikke skal være bange for at bruge deres erotiske kapital i deres karriere. Læs:

Sex & samliv Har du erotisk kapital?

Nu er sociologen Cathrine Hakim igen ude med tabloid-venlige erklæringer: I bogen 'The New Rules' argumenterer hun for, at en af årsagerne til, at cirka 40 procent af alle ægteskaber i Storbritannien (og i Danmark, red.) går i stykker, er, at utroskab bliver taget alt for alvorligt:

Et lille og måske ubetydeligt sidespring ender ofte med en helt unødvendig skilsmisse, hvilket er en puritansk og uhensigtsmæssig adfærd. Som i sidste ende går ud over børnene.

Sexperterne TV: Sådan undgår du utroskab

I stedet burde man ifølge Hakim annamme en mere sydeuropæisk og legende laizes faire-holdning, hvor verden ikke er så sort/hvid, og hvor der er plads til at træde ved siden af.

Det er især vigtigt i en tid, hvor det er så let blive lokket på internettet fx via utroskabssite som victoriamilan eller bare på facebook, hvor venskabelig chat med gamle flammer let kan føre til mere.

Læs:

Eks-kærester kan lokke på Facebook. (Foto: colourbox.com) Sex & samliv Facebook skyld i skilsmisser

0 kommentarer
Vis kommentarer