Danskerne: Vi får for lidt sex

Halvdelen af danskerne synes, de får for lidt sex. Og det står allerværst til for gifte mænd og singlekvinder

Halvdelen af de adspurgte danskere siger, at der ikke er nok gang i dobbeltsengen. Nogle af dem, der er særligt ramt af seksuel frustration, er mænd i parforhold. (Foto: colourbox.com)
Halvdelen af de adspurgte danskere siger, at der ikke er nok gang i dobbeltsengen. Nogle af dem, der er særligt ramt af seksuel frustration, er mænd i parforhold. (Foto: colourbox.com)

Ingen sengesjov, nul lagengymnastik eller rusketur i høet. Sådan ser virkeligheden ud i rigtigt mange danskeres sexliv.

Halvdelen af danskerne synes nemlig ikke, de får nok sex. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Wilke for Newspaq.

Læs:

Sexperterne - 15. nov. 2011 - kl. 21:53 TV: Sådan finder I sexlysten sammen

Halvdelen af de adspurgte danskere siger, at der ikke er nok gang i dobbeltsengen. Nogle af dem, der er særligt ramt af seksuel frustration, er mænd i parforhold.

Hele 39 procent af de understimulerede mænd siger, at grunden til den manglende aktivitet på lagnerne er, at deres kone eller kæreste har lukket for det varme vand. Og det kan der være god grund til.

Læs:

Mange af os har nogle gange lyst og nogle gange ingen lyst. Nogle af os har meget lyst, nærmest hele tiden, mens andre har småt med lyst det meste af tiden. (Foto: All Over) Sexperterne Så ofte skal du dyrke sex

Stødet
For hvor de fleste mænd har nemt ved at komme i stødet, kan det være sværere for kvinder at komme op i gear, når hverdagen er fyldt op af børneafhentning, indkøb og madlavning.

- Hvor en mand måske typisk kan synes, at det kan være fint nok med et lille put, når vi kommer i seng, så synes kvinden måske, at der skal være linet op til det et par timer i forvejen, siger sexolog og præst Benedikte Vejlby Bakkesgaard til Newspaq.

Sex & samliv Sådan pirrer vi vores partner

Ifølge sexologen er det begge parter, der skal på banen, hvis både mand og kone skal være med på løjerne i dobbeltsengen.

- Vi skal også over i at tale om, hvad kan kvinden selv gøre for at kunne slappe lidt af og være til stede og tage imod kærtegn, også selvom der står en opvask, siger hun.

Se også: Så ofte onanerer vi

Singler
Hos de sex-frustrerede kvinderne er det ikke huslige pligter, men derimod manglende selskab under dynen, der er årsag til problemer. De giver nemlig deres single-status skylden for manglen på lagengymnastik.

Og hos datingsitet Dating.dk er man ikke i tvivl om, hvorfor de enlige kvinder har sværere ved at få afløb for deres lyster end de enlige mænd.

Læs:

Se også: Knald jeres problemer væk

Det fortæller Morten Wagner, stifter og ejer af datingsitet. Han mener, at forklaringen ligger i, at kvinders måde at søge efter en partner er meget anderledes end mænds. Kvinder går nemlig meget mere i detaljer, når de annoncerer efter drømmemanden.

- Hos kvinderne er det meget mere en ønskeliste, hvor de sidder og krydser af fra tidligere forhold, som er gået i vasken og nærmest sidder og prøver at strikke deres drømmemand sammen derudfra. Det kan være lidt paradoksalt, fordi de ting, de ønsker, tit strider mod hinanden, siger han.

Læs:

- Da jeg rundede date 500, havde jeg styr på systemet og begyndte at udfordre mig selv med de virkeligt smukke og frække babes på nettet, fortæller Jens (Arkivfoto: colourbox.com) Plus Scorekongens datingråd

Kvinderne lister f.eks. detaljer omkring den ønskede højde af deres drømmepartner - helt ned til centimetermål. Derimod er mændenes meget mindre detaljerede, og ifølge Morten Wagner gør det søgningen efter kvindeligt selskab meget nemmere. Mænd er simpelthen mindre kræsne.

- Hvis man kun vil have sex med sin næste ægtemand, eller en potentiel næste ægtemand, så bliver det jo lidt sværere, siger han.

Læs:

Mange finder derees sexpartnere på almindelige datingsitet - og de mere lumre af slagsen. (Foto: All Over) Sex & samliv Singler: Sådan får vi sex

Frustration
Ifølge Benedikte Vejlby Bakkegaard kan singlekvinders seksuelle frustration da også sagtens være affødt af, at de leder efter noget helt specifikt.

- Der kan også være en grund til, at de ikke går ud og får den sex, de gerne vil have, fordi det i virkeligheden er noget andet, de vil have, siger hun og hentyder til ønsket om at have en fast kæreste.

Rundspørgen er foretaget blandt 506 danskere over 18 år.

Læs:

Sexperterne Sådan får du mere sex i 2012

Mand: Får du nok sex?

Mand: Er du single eller i forhold?

Se resultat

Mand: Får du nok sex?

Mand: Er du single eller i forhold?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

Kvinde: Får du nok sex?

Kvinde: Er du single eller i forhold?

Se resultat

Kvinde: Får du nok sex?

Kvinde: Er du single eller i forhold?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen