Onani er godt for sexlivet

Endnu en undersøgelse peger på, at et godt sexliv hænger sammen med god onani

Dobbelt op: Frugt er sundt for kroppen, onani er godt for sexlivet - denne kvinde har sandsynligvis et tilfredsstillende sexliv. (Foto: colourbox.com)
Dobbelt op: Frugt er sundt for kroppen, onani er godt for sexlivet - denne kvinde har sandsynligvis et tilfredsstillende sexliv. (Foto: colourbox.com)
Følg Sex & Samliv

Det er nok kun et spørgsmål om tid, før Sundhedsstyrelsen anbefaler daglig onani som en del af Det gode liv - du ved, spis grønt og ingen sukker, drik moderat og dyrk motion - og husk cykelhjelmen.

Læs:

Danske kvinder: Sådan onanerer vi

En ny - portugisisk - undersøgelse i 'Journal of Sex & Marital Therapy' peger på en sammenhæng mellem onani og et velfungerende og tilfredsstillende sexliv for kvinder - og tidligere har fx en dansk undersøgelse vist en statistisk korrelation mellem sundt liv og et godt og aktivt sexliv - det kan du læse om her:

Underdanmark har dårligt sexliv

I det portugisiske studie deltog 3687 kvinder, og forskerne kunne konstatere, at masturbation var relateret til et større seksuelt repertoire, flere seksuelle fantasier og en mere ubesværet evne til at blive ophidset og få orgasme, ligesom en onani i en ung alder var forbundet med en ophidselse og orgasmer som voksen.

Kvinde - elsk din k....!

Det får ikke overraskende forskerne til at konkludere, at onani er godt for kvinders sexliv - og som vores lige mere uvidenskabelige afstemning til højre for artiklen her peger på, ser det også ud til, at jo yngre (danske) kvinder er, når de begynder at onanere, jo oftere masturberer de som voksne - hvilket så i sin tur også hænger sammen med, om de har et godt og aktivt sexliv.

Sådan får hun mere lyst til sex

Grøntsager
For sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen er resultaterne af undersøgelsen ikke overraskende:

- Der er en sammenhæng mellemm hvor godt du befinder dig med din krop og hvor godt og tilfredsstillende et seksualliv, du har.

- Derfor skal vi absolut lære vores piger, at det er godt og sundt at røre ved sig selv og undersøge, hvad der giver os nydelse. Men det betyder ikke, vi skal ikke ind og vise, hvordan man onanerer, men vi skal i talesætte det, ligesom vi taler om, at håndvask er vigtigt efter toiletbesøg, og som vi taler om, hvorfor man skal spise grøntsager.

Sådan gør onani dig bedre til sex

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind