Det går frem for forhuden

Come back in the USA: Forhuden får flere fans

Derfor er forhud en god ting: Mange omskårede mænd må bruge glidecreme ved onani for at få det til at køre bedre, men brug ikke lim som Jim i 'American Pie 2.'
Derfor er forhud en god ting: Mange omskårede mænd må bruge glidecreme ved onani for at få det til at køre bedre, men brug ikke lim som Jim i 'American Pie 2.'

Forhud. Et lille, følsomt stykke hud, der dækker glans, og som langt de fleste danske mænd har.

Helt anderledes forholder det sig i USA, hvor de fleste drengebørn siden 2. Verdenskrig har fået fjernet forhuden kort efter fødslen. I sin tid skete det på opfordring fra lægerne, der mente, at det var godt for hygiejnen og ville modvirke alt fra epilepsi og cancer til overdreven onani.

Det peakede i 60’erne, hvor hele 85 procent af alle drengebørn fik det lille snit, men antallet af omskæringer er nu faldet til 56 procent.

Men forhudens comeback stopper ikke her: For flere og flere mænd forsøger at få deres forhud tilbage ved at strække den resterende hud på penisskaftet henover glans, skriver mandemagasitet detalis.com i en længere artikel.

Hård hud på pikken
Man får, populært sagt, hård hud på glans, når man er omskåret. Så nogle af de mænd, der ønsker forhuden tilbage, gør det for at få en mere følsom penis og derved gøre sex bedre for sig selv og partneren.

Måske har du lagt mærke til, at mange mænd i amerikanske ungdomskomedier - som 'American Pie 2' - bruger glidecreme, når de skal onanere. Det er ikke kun en filmisk finte, så instruktøren kan få onanisten til at tage fejl mellem fx lim og glidecreme. Nej, glidecreme får det hele til at glide meget lettere, når man ikke har forhud, der kan køre frem og tilbage over glans.

Andre vil have forhuden tilbage for udseendets skyld. Atter andre for at bonde med deres ikke-omskårede sønner. Og så er der dem, der gør det som en del af en kamp mod, hvad de anser for et overgreb på deres menneskerettigheder - på linie med kvindelig omskæring.

Selvfølgelig findes der et forum på nettet for mænd, der savner deres forhud. Det hedder National Organization of Restoring Men (NORM), hvor man kan finde nyttige links og produktoplysninger om de mange dimser og dingenoter, som kan hjælpe forhudløse mænd med at få den eftertragtede hud tilbage. Noget, der ifølge NORM kan tage op til fire år.

The Circumcision and Information Resource Pages anslår, at omkring 10.000 er ved at få eller allerede har fået deres forhud tilbage.

Nogle få vælger en og dyr og potentielt potensskadelig operation, hvor huden skæres fri af skaftet, trækkes over glans, hvorpå huden fra roden og scrotum trækkes videre op ad skaftet og hæftes sammen med huden der.

I den vestlige verden er det kun i USA, Australien og Israel, hvor de fleste mænd omskåret. i HollandI besluttede besluttede lægeforeningen 'Royal Dutch Medical Association' for nylig, at omskæring ikke blot er en medicinsk unødvændighed, men også et overgreb på barnets rettigheder.

I Danmark er det primært jødiske og muslimske drenge, der bliver omskåret. Cirka en procent af alle drenge lider af forhudforsnævring, som kræver et mindre indgreb.

Sådan foregår en omskæring

Derfor er forhud en god ting: Se scenen fra 'American Pie 2', hvor vores ophidsende ven Jim forveksler glidecreme med lim.

Så deeeet...

1 af 2 'Betjent - det var fyren uden hat, der gjorde det.' (Mug shots: Wikipedia)
2 af 2 Derfor er forhud en god ting: Mange omskårede mænd må bruge glidecreme ved onani for at få det til at køre bedre, men brug ikke lim som Jim i 'American Pie 2.'
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere