Sådan vil vi kysses

Vådt og dybt eller let og legende? Det er mange måder at kysse på - og de betyder noget forskelligt

Dødskys, farvelkys, negerkys. Her handler det om elskovskys. (Foto: Colourbox.com)
Dødskys, farvelkys, negerkys. Her handler det om elskovskys. (Foto: Colourbox.com)

Det første kys kan være ligeså vigtigt som det første samleje. Vi smager på hinanden, føler hinanden på tænderne, så at sige. Er det let og legende, blidt og blødt, vådt og dybt? Eller lidt af det hele?

Som det fremgår af vores afstemninger her på siden er der visse kønsforskelle på vores kysselyster. Et kys betyder tilsyneladende mere for kvinder end for mænd:

- Kysset er ofte den første intime kontakt, vi har med en ny partner, og det kan fortælle noget om, hvor lidenskabelige og intense vi er. Derfor er det også vigtigt, at vi godt kan lide at kysse - og er gode til det, siger sexolog og parterapeut Katrine Berling til ekstrabladet.dk.

- Kysset bliver også brugt meget som forspil, og da der er mange kvinder, der gerne vil have et langt forspil, vil de ofte også gerne kysse mere, længere og mere intenst. Så et godt råd til mændene er: Kys jeres kvinder noget mere, og så får I mere sex.

Forskellige kys
Der findes mange forskellige måder at kysse på: Det lidenskabelige kys, hvor man æder hinanden. det dvælende kys, hvor man lugter og smager på hinanden, de blide nap i læberne, og så er der de lidt mere kedelige tantekys, forklarer Berling.

- Kys er en perfekt måde at være intim med sin partner på, for det giver en følelse at være helt tæt på ens partner. Hvis man kan, vil jeg anbefale at prøve at kysse med åbne øjne, da det giver en ekstra fornemmelse af at være tæt. Dette er lidt grænseoverskridende for nogle.

- Det gode ved at kysse er, at man kan gøre det hvor og når som helst. Derfor er der ingen undskyldning for ikke at kysse noget mere, og der er altid tid til et kys. Derfor anbefaler jeg også, at alle par kysser hinanden mindst en gang om dagen med tungen for at mærke hinanden noget mere i hverdagen, siger Katrine Berling.

Mit bedste kys
Der findes ikke noget bedre end at være sammen med en, der kysser godt og som elsker at kysse, mener Katrine.

- Modsat kan det være lige så irriterende at være sammen med en, der ikke kan finde ud af det, så for mig kan det være direkte turn off, hvis en mand ikke kan kysse.

- Mit bedste kys er, når min kæreste tager mig helt ind til sig, kigger mig dybt i øjnene, så jeg virkelig kan mærke ham. Han skal starte med at kysse mig blidt med læberne, mens vi hele tiden holder øjenkontakten - og så bruge sin tunge. Jeg elsker lange, bløde og intense kys. Vi kysser meget, både inden vi har sex, mens vi har sex, og så kysser vi bare for at kysse, forklarer Katrine Berling til ekstrabladet.dk.

DANSKE KVINDER OM KYS
Blidt og intimt
'En rigtig godt kys skal efter min mening starte stille og roligt, ikke noget tunge, for tungen skal nok selv finde vej, så den skal ikke tvinges. Et kys er meget intimt - og det gælder for så vidt muligt at bevare mystikken ved det - og nyde det og bare falde hen og slappe af, så længe det varer. Et kys kan jo udvikle sig på mange måder, og derfor betyder et kys meget for mig, og det er ligeså vigtig for mig, at min partner kan finde ud af det. Man kan oftest gennem et kys mærke, hvad det fører til, og om personen har lyst til en. Det er en nydelse i sig selv - og der skal ikke spares på dem.'
Camilla, 24 år

Kan han noget
'Kyssene er det, der giver mig svaret på, om fyren duer til noget, rent seksuelt. Kan han ikke kysse godt, lækkert og med indlevelse, er han ni ud af ti gange heller ikke noget at råbe hurra for, når det kommer til det, der sker mellem dynerne. Et godt kys er legende og blidt til at starte med. Tungespidser, der driller hinanden, læber, der napper og kilder. Og efterhånden som kysset bliver dybere og frækkere og lækrere, så bliver kropskontakten også mere intim. Et kys er ikke kun to sæt læber, der mødes på forskellig vis. Det er også hænder, der kærtegner, eller kroppe, der mødes på den ene eller den anden facon. Kys er essentielle for mig, når jeg leger. Jeg kan ikke forestille mig sex, der ikke involverer kys af den ene eller anden slags.'
Gitte, 37 år

El-pisker
'Ikke noget med at kysse en kalv (hvor hele tungen er presset ned i halsen på en) eller som en el-pisker (tungen fare rundt i munden, som ville den piske skum). En mand, som ikke kan kysse, kan ikke tænde op under skørterne. For mig er et dejligt kys blidt og intenst.'
Susan, 46 år

Ingen tænder
'Hvis det er det første kys, når man er forelsket, så skal det være blidt og ømt. Han skal ikke bare stikke tunge ind i min mund og prøv at finde min tunge. Det må gerne blidt og legende, som om at man lige skal finde ud af, hvad den anden godt kan lide. Hvis det tilgengæld er et kys, som f.eks. foregår under sex, må det gerne være mere krævende og legende. Kys er ret vigtigt i mit parforhold. For mig er et kys en tilkendegivelse af, at min partner er vild med mig. Hvis man bor sammen, så kysser man hinanden farvel, godmorgen og velkommen hjem. For mig har tænder intet at gøre i kys, uanset i hvilken forbindelse et kys optræder. Kys, som er for våde, altså med en masse spyt, det er ikke mig.'
Mariann, 41 år

Saftigt
'Et godt kys i min bog er saftigt, varmt og intenst. Af den slags, hvor man ikke tænker bare kysser og indtages af kysset. Man æder hinanden blidt, råt og saftigt savlende vådt og så intenst, man slipper bevidstheden og bare giver sig helt hen til den anden og kysset.'
LilleQ, 35 år

Blog om kys her

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Så hvad laver vi i Guinea?