Disse typer er til engangsknald

Visse personlighedstræk hænger sammen med en lyst til uforpligtende sex

Narscissisme var i høj grad forbundet med en præferrence for engangsknald og bollevenner. (Foto: colourbox.com)
Narscissisme var i høj grad forbundet med en præferrence for engangsknald og bollevenner. (Foto: colourbox.com)

Den mørke triade.

Nej, det er ikke en asiatisk gangsterfilm med ultravold, hidsige klip og farlige mænd og fatale kvinder, men derimod en række personlighedstræk - narcissisme, psykopati og machiavellianisme - som forskere sætter i forbindelse med en forkærlighed for korte parforhold.

De tre personlighedstræk kan kort defineres således:

Narcissisme: egocentrisk/selvoptaget adfærd, hvor andre anvendes til bekræftelse af en selv, og empati er uautentisk og alene med formål i selvbekræftelse.

Psykopati: dyssocial adfærd, hvor adfærden afviger fra fremherskende sociale normer, adfærden er præget af manglende empati og samvittighed samt manipulation. Der er lav frustrationstærskel og aggressionstærskel.

Machiavellianisme: manipulerende og forrådende/bedragende.

(Var der nogen, der sagde 'Paradise Hotel'?)

Mændenes frækkeste engangsknald

Markør
I undersøgelsen i 'Personality and Individual Differences' med titlen 'How the Dark Triad traits predict relationship choices' viser psykologer fra amerikanske og australske universiteter, at den mørke triade er en markør for at foretrække korte forhold, og omvendt en negativ markør for at ville have et langvarigt forhold.

I undersøgelsen deltog 210 voksne amerikanere (119 af dem kvinder), rekrutteret via et jobsøgningssite. De udfyldte diverse spørgeskemaer, der dels skulle vise noget om deres personlighedsstruktur, dels om deres foretrukne parringsstrategi.

Sådan er uforpligtende sex

Engangsknald
Narscissisme var i høj grad forbundet med en præference for engangsknald og bollevenner, psykopati med booty calls, og både narscissisme og psykopati var negativt korrelleret med en lyst til seriøse forhold.

Forskerne kunne ikke finde beviser for, at machiavellianisme var forbundet med uforpligtende sex.

Som forskerne afslutter deres rapport med:

'Det ser ud til, at narcissisme giver den største variation i forhold til sexmuligheder, og psykopati giver mulighed for udnyttende forhold. (...) Mht til forhold kan du ikke altid få, hvad du vil have, men scorer du højt på Den mørke triade, kan du have muligheder nok til at få, hvad du har brug for.'

Læs:

Sandheden om engangsknald