Sportsfantaster mest attraktive

Kvinder tiltrækkes af mænd, der dyrker sport på højt niveau

Prins Smørhår indgår ikke i den britiske undersøgelse, hvor det fremgår, at kvinder er begejstrede for sportsfantaster. (Foto: AP
Prins Smørhår indgår ikke i den britiske undersøgelse, hvor det fremgår, at kvinder er begejstrede for sportsfantaster. (Foto: AP
Følg Sex & Samliv

En mand, der dyrker sport på et aggressivt og konkurrencepræget, niveau virker tiltrækkende på kvinder end en sofakartoffel.

Det er måske ikke i sig selv en chokerende og overraskende melding, at kvinder tænder på en veltrænet krop, men det interessante ved denne undersøgelser, at alene troen på, at manden er sportsfantast, er nok til, at han bliver interessant som potentiel partner.

Det fremgår af en britisk undersøgelse i 'Personality and Individual Differences,' hvor to psykologer fra University of Central Lancashire ser nærmere på sammenhængen mellem sex og sport - idet tidligere forskning har peget på, at mandlige sportfolk har flere sexpartnere. Sport ses som et område, hvor en mand kan udvikle og vise attraktive evner - fysisk og mentalt.

Unge sportsfantaster får mere sex

84 kvinder i alderen 19 til 39 blev præsenteret for det samme foto af en mand, som blev beskrevet på en af følgende måder. A: En der ikke dyrker sport. B: En der dyrker sport på hyggeniveau. C: En der dyrker konkurrencesport på et ikke-aggressivt niveau. Og D: En der dyrker konkurrencesport på et aggressivt niveau.

Kvinder ratede altså kun ud fra et ansigtbillede og oplysninger om sportsindsatsen. Typer af sportsgrene blev fx ikke nævnt, ligesom kroppen heller ikke blev vist. Kvinder skulle rate, hvor attraktiv manden var, samt angive, hvor stort grad de havde lyst til at indgå i et kort eller langt forhold til vedkommende.

Forelskelse skyld i formkrisen?

Tiltrækkende
Og det viste sig så, at kvinderne var meget tiltrukket af mand, når det blev oplyst, at han dyrker konkurrencesport på et ikke-aggressivt niveau og på et aggressivt. Omvendt ratede de sofakartoflen og motionisten meget lavt. Som i decideret uattraktiv.

Om det skyldes, at vi i disse år har et stor fokus på konkurrence og krop, eller om kvinder på et mere biologisk, instinktivt niveau tiltrækkes af en en mand, som via sport viser sig som alfahan og derved som genestisk set et godt hug, kan der kun gisnes om - forskerne hælder mest til den biologiske forklaring.

TV: Porno gør dig god i... fitnesscentret

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind