Annonce:
Annonce:

Elsk din krop - og få mere sex

Det er en gammel sandhed, men ny forskning viser, at kvinder - og også mænd - hæmmes seksuelt, hvis de har et lavt kropsligt selvværd

Fokuser på de gode ting ved din krop, så vil du snart nyde sex mere. (Foto: All Over)
Fokuser på de gode ting ved din krop, så vil du snart nyde sex mere. (Foto: All Over)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

'Åh nej, når vi ligger sådan, er min hadedelle helt synlig'.

En ikke ualmindelig tanke for mange kvinder - og mænd.

For nylig skrev vi, at mænd mister sexlysten, når de tager på i vægt, ligesom vi også tidligere har fortalt, at kropslige komplekser ødelægger kvinders sexliv.

Ny undersøgelse offentliggjort i ’Journal of Sex Research’ bekræfter disse undersøgelser: 'An Evaluation of the Relationship between Body Image and Sexual Avoidance.'

Psykologer fra blandt andet University of British Columbia fik 362 universitetsstuderende til at udfylde en række spørgeskemaer for at belyse sammenhængen mellem kropsligt selvbillede, forsøg på at undgå sex, selvtillid, seksuel tilfredshed og begær.

Annonce:

Ikke overraskende kunne forskerne konstatere, at de personer, der er havde det dårligt med egen krop, også udgik sex. Samme personer tillagde også udseende mere betydning og var mere selvbevidste under sex end andre.

Du kan læse mere om undersøgelsen i faktaboksen til højre for artiklen her.

Ikke kun deller
Sexolog og parterapeut Rikke Thuesen forklarer, at et negativt kropsbillede kan skyldes mange ting - ikke bare deller:

- Nogle synes, de er for tynde, nogle har tabt sig og fået slatten hud, nogle har skæve ben, nogle føler de er for høje, nogle har måske pigmentpletter, nogle har bryster, de er kede af, nogen har hængende skamlæber og andre har en en skæv pik. Mange mener, at negative billeder handler om fedme, men det er langt fra sandt - der er en bred variation af problemer i den genre.

- Et oplagt svar er jo, at hvis det kan fixes, så fix det. Så er det noget, som kan klares ved motion eller styrketræning eller andet, så gør det - for generelt får du det meget bedre.

Andre ting er sværere at gå til:

Annonce:

- Og her handler det ofte om selvaccept og at ændre fokus. Så er der noget, du ikke synes om ved din krop, kommer her nogle gode råd til, hvordan du kan lære at leve med det - eller eventuelt holde af det.

Selvtillid giver bedre sex

Ros dig selv
Stil dig foran spejlet hver dag - helt nøgen og fokuser på det, du faktisk godt kan lide. Se hvor flotte dine knæ er, eller hvor pæne øreflipper du har, hvor smukke dine øjne er osv. På den måde bruger du energi på det, der rent faktisk er godt nok.

Spørg andre
Hvad er det pæneste, flotteste, mest sexede ved mig. Du vil blive overrasket over, at de faktisk siger ting, du ikke selv vidste.

Kæl for det, du ikke kan lide
Synes du, at dine ben er grimme, så brug lidt tid på at kærtegne dem. Det lyder måske åndssvagt at give opmærksomhed til noget, man ikke kan lide, men prøv det lige en uges tid - måske finder du en accept og kan bare begynde at kalde dem ben i stedet for grimme ben.

Annonce:

Gør det der virker
Hvis du synes, du er grim og slasket, når du dyrker sex i doggystyle, så lad være med at kig ned, når I gør det - eller lad være med at stille dig foran et spejl. Brug de fordele, du har, og find stillinger og positioner, hvor du faktisk synes, det er ok at se på dig selv.

Henled ikke fokus på det, der ikke virker
Det dummeste, man kan gøre - specielt overfor en mand - er at sige: ’Synes du ikke også, at jeg har grimme, store brystvorter?’ Han har sikkert ikke opdaget det, men nu har du lige givet ham god anledning til at se det, hver gang han kigger på de bryster, han ellers synes var ret dejlige.

Pak dig ind
Tag en lækker chemise eller undertøj på, når du dyrker sex - det skjuler det, du ikke kan lide at se på og giver dig mere frihed.

Giv ros
Har du en kæreste, som ikke bryder sig om sig selv, så fortæl ham og hende hver dag, hvad du synes er lækkert ved vedkommende. Og hvis du tænder af på noget ved din kærestes krop - specielt hvis det er noget, der kan forandres, så tal om det: Han eller hun mærker det alligevel.

Giv ros - og få mere sex

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: