Utro: Derfor knalder vi ved siden af

Utroskabssite har spurgt sine medlemmer, hvorfor de har lyst til sidespring

Han søger efter mere sex, fordi han ikke får nok derhjemme - hun vil ønsker spænding og lidenskab.

Det er de største, men ikke overvældende forskelle på de to køns grunde til at være utro.

Det fremgår af en spørgeskemaundersøgelse blandt de 100.000 danskerne, der er medlem af utroskabssitet victoriamilan.dk. Det er dog kun 1789, der har svaret.

Det er der kommet et par interessante resultater ud af:

På multiple choice-spørgsmålet 'hvorfor er du utro' (med seks forskellige svarmuligheder) angiver 36,7 procent af de danske kvinder, at de keder sig og ønsker spændning og lidenskab, mens 31,1 procent gerne vil elskes og bekræftes, og 27,8 procent vil have mere sex end partneren.

Det forholder sig lidt anderledes med de danske mænd: Halvdelen (50,8 procent) angiver grunden til utroskab, at de vil have mere sex end partneren. 44,4 pocent søger spændning og lidenskab, og 16,6 procent vil elskes og bekræftes.

Læs:

Seks tegn på din partner vil være utro

Begge køn er dog ret enige i, hvad der er det vigtigste, når man har en elsker/elskerinde: 64 procent af kvinderne og 69 procent af mændene: Man skal ikke såre sin partner. De to andre svarmuligheder var, at man ikke sårer elskeren eller bliver forelsket.

Lidt mere overraskende er måske, at cirka fire ud af ti af alle de adspurgte, der altså enten er på udkig efter udensomsex eller som allerede har gang i noget (som 60 procent af mændene og 80 procent af kvinderne har), ikke synes, at utroskab er i orden.

Hvilket vel viser noget om, hvor langt der kan være fra holdninger til handlinger.

Se hvem der er mest utro

Hurtig forløsning
Den danske sexolog og parterapeut Rikke Thuesen ved, at der i mange parforhold er stor forskel på sexdrivet. Mænd savner sex og fysik, den hurtige forløsning og velvære i kroppen, og så behøver det ikke fylde så meget mere:

- Utroskab er aldrig ok, men det er fint nok, at man kan finde en løsning med en anden sexpartner, såfremt man har en aftale med sin partner om, at det er ok. For så kan der jo reelt være et problem mellem parret rent fyskisk, som belaster forholdet.

- Men kvinder søger bekræftelse og eventyr og det at blive set og feteret, og det er straks meget værre og ofte mere farligt, for der går sexen i følelserne, og dermed kan hun risikere at fjerne sig endnu mere fra sin partner, og adskillelsen vokser.

- Generelt det dog for både mænd og kvinder, at alt for mange smider ansvaret fra sig, tænker, at det også er partnerens skyld, at sexlivet er gået i stå eller blevet rutinepræget: Og på den måde undskylder de, at de har en hemmelig elsker.

- Men det er ikke ok, hvis det foregår bag løgne og hemmeligheder, hvor man kommer til at såre den, man lever sammen med. Så den der med ikke at ville såre sin partner, synes jeg er vag. Skal man tage ansvar, så taler man om det, der ikke virker hjemme i ægtesengen, prøver forskellige ting af og bruger energi på det, og hvis det stadig ikke virker, kan man tale med en terapeut! mener Thuesen.

Derfor skal du knalde ved siden af