Annonce:
Annonce:

Børn og job ødelægger sexlivet

Folk i 30'er mest utilfredse med deres sexliv, ifølge stor engelsk undersøgelse

Accepter at der er en periode af dit liv, hvor sex ikke er så voldsomt, som det var, da I mødte hinanden... (Foto : colourbox.com)
Accepter at der er en periode af dit liv, hvor sex ikke er så voldsomt, som det var, da I mødte hinanden... (Foto : colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Små børn, fuldtidsjob og økonomiske bekymringer er vand på lidenskabens bål.

Det fremgår af en stor undersøgelse i England, hvor 25000 har deltaget. Undersøgelsen Your Sex Census er udarbejdet for sexkæden Ann Summers.

Læs:

Stress smadrer dit sexliv

Det viste sig, at kvinder og mænd i 30'erne er den aldersgruppe, der er mest utilfreds med sexlivet. Hvilket især skyldes stresset ved at passe på børnene og bekymringer om deres økonomiske situation. Hver fjende er ikke glade for, hvad der (ikke) sker i sengen. Også depression og utilfredshed med egen krop får skylden for det manglende liv i lysthuset.

Læs:

Stress af - og få mere sex

Fx svarede kvinder på 18, at deres kropslige selvtillid ligger på fire ud af ti, mens kvinder i 60'erne her svarede 6 ud af ti.

Tilgengæld ser det ud til, at det bedste sex får folk, når de er i 50'erne, og den seksuelle selvtillid når sit højdepunkt i 60'erne.

Annonce:

Læs:

12 tips: Sådan fikser du dit forhold

Paula Hall, sexterapeut for Relate, der har været med til at udarbejde undersøgelsen, forklarer til dailymail.co.uk, at presset på at skulle have alt er enormt for folk i 30'erne:

- Terminer, børn og arbejde rammer hårdt dem i 30'erne, og kombineret med den økonomiske krise de senere år lægger det et hårdt pres på parforhold og sexlivet, og selvfølgelig er der noget, der må give efter. Men det er vigtigt at ikke give op i sengen, så man skal finde ud af, hvad der holder holder sexlivet nede.

Det fremgår også af undersøgelsen, at en trekant er den mest udbdredte fantasi for både kvinder og mænd.

Læs:

Her er parforholdets værste fjende

Løsningen
Vi spurgte den danske sexolog og parterapeut Rikke Thuesen, hvad de her stressramte, sexlidende par skal gøre:

Annonce:

- Det jo ganske naturligt og meget typisk, at trædemøllelivet får konsekvenser i sexlivet. Det behøver i sig selv ikke være et problem, lyder det fra Thuesen, der her identificerer baggrunden for sexkrisen:

Læs:

Børn smadrer hans sexdrive

1. For høje forventninger og tro på, at sexlivet er noget, der bare kører. Og mange synes, at når man er i et parforhold, så skal sexlivet fungere. Men de har glemt at tænke på, at børn, arbejde, nyt hus/hjem og en masse aktiviteter gør, at der ikke er så meget plads til sex.

Læs:

Bliv forelsket i din kæreste - igen

2. At de ikke snakker om det, for så går man og koger indeni, er ked af det og vred og får ikke talt sammen om problemet.

3. At de handler for sent på det. De fleste af Rikke Thuesens par skulle være kommet for længe siden for at få hjælp, men venter desværre ofte til, at de helt har mistet kontakten og lysten til hinanden.

Læs:

Send dit forhold til service

Ifølge Rikke Thuesen er der flere ting, man kan gøre, når man som par er endt i stress og ingen sex-krisen:

Annonce:

1. Se realistisk på dit liv: Hvad er det fyldt op af? Hvad bruger du tid på? Hvad er vigtigt for dig, og hvad bør/skal du gøre frem for det, du måske også gerne vil gøre? Lav et tids-ur over en almindelig uge, og du vil se, at du sandsynligvis på et døgn har halvanden time til partid - og meget af den bruges til at tale praktik og planlægge frem for at dyrke sex.

Parforhold er gift for sexlivet

2. Accepter at der er en periode af dit liv, hvor sex ikke er så voldsomt, som det var, da I mødte hinanden, og at det ikke kommer så spontant, som da I kunne gå hele weekenden uden tøj på, hvor der ikke var børn, have og fodboldstævner der skulle passes. Og glæd dig over de mange gode ting, der alligevel er i jeres liv og forhold.

Læs:

Sextips til nybagte forældre

3. Tal om det: fortæl hinanden, hvis I er bekymrede over, at I ikke dyrker sex, hvad I bekymrer jer over, om det gør jer vrede og triste. Fortæl hvis sex fylder negativt, og indrøm, hvis du føler, det er en byrde eller noget, der skal overståes. Måske I kan finde en løsning, når I er ærlige overfor hinanden.

Læs:

Søvn og sex drukner i babygråd

Annonce:

4. Kys og kram og sid tæt. Selv om I ikke kan bruge timer i sengen, så kan I sagtens kysse med tungen, ligge i ske til nyhederne eller give hinanden et kærligt klem, når I er ude at handle - det holder jer sammen og gør det nemmere at skulle have planlagt sex.

5. Planlæg sex: Gerne en-to gange om ugen, det behøver ikke være mere end 20-30 minutter - men aftal hvornår I mødes og hvor længe I har sammen. Hvis det er for underligt at dyrke sex på klokkeslæt, så aftal, at I bare er nøgne sammen, og så lig der og kys og kram og mærk varmen fra hinanden.

Hold gang i jeres sexliv

Måske ender det med sex - det gør det ofte - og hold tiden, for når der er mange opgaver, der fylder på to do-listen, og man også har brug for lidt opladningstid alene, og man ved, børnene er hjemme om 30 minutter eller færdige med middagslur, så er tiden en vigtig faktor…

Læs:

Sex på skemaet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: