Annonce:
Annonce:

Utro mænd har større boller

Og så er de hyppigt i utilfredse med deres parforhold...

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Forskning handler heldigvis om andet end klassisk naturvidenskab. Der forskes nemlig også livligt i noget så flygtigt som utroskab.

Det er to seneste studier gode eksempler på.

Det ene er en metaanalyse af andre videnskabelige utroskabsundersøgelser, publiceret i 'Journal of Sexual Medicine,' hvor en række italienske læger har set på mænds sidespring og mulige psykosociale og biologiske sammenhænge. Mere om det studie længere nede.

Det andet studie er et amerikansk projekt, offentliggjort i ' Journal of Sex Research.' Her deltog 933 ugifte amerikanere, der alle var i forhold.

Deltagerne, mænd og kvinder mellem 18 og 35 år, udfyldte diverse spørgeskemaer om utroskab, hvilket blev sammenholdt med demografiske data, mentalt helbred, seksuel historie og parforhold etc.

Læs:

Sådan kommer I over utroskab

Følgende sammenhænge med utroskab blev identificeret:

Annonce:

Utilfredshed med parforholdet, dårlig/negativ kommunikation, psykisk og fysisk aggression, mistanke om, at partneren har en affære, viden om at partneren rent faktisk har en affære samt manglende plan om at indgå i ægteskab. Også om man havde haft mange sexpartnere, var markør for mulig utroskab

Hvor ofte der blev dyrket sex, utilfredshed med sexlivet, hvorvidt man er samboende eller ej, og brug af porno, var ikke markører for utroskab. Der blev ikke fundet nævneværdige kønsforskelle.

Læs:

Krisen gør mænd utro

Forskellige resultater
Metananalysen om mænd utroskab i 'Journal of Sexual Medicine' så på engelskesprogede studier fra mange lande. Derfor er der også en vis usikkerhedsmargin mht. til resultater/konklusioner:

Nogle undersøgelser viser, at mellem 1,5 og 4 procent af gifte mand har haft udenomsægteskabeligt samleje i ethvert givent år, mens andre studier indikerer, at 23,2 procent af mænd har været utro i deres nuværende forhold. Og så der der dem, der peger på, at mellem 15 og 50 procent har været utro på et tidspunkt i deres liv.

Læs:

Utroskab er arveligt

Andre resultater, som ikke nødvendigvis er Sandheden, men blot mulige bud:

Annonce:

- Utro mænd har oftere dysfunktionelle parforhold, seksuelt og relationelt.

- Forældreskab og konflikter med familien er associeret med større risiko for sidespring.

- Utro mænd har større testikler og bedre seksuelle funktioner (fx bedre potens).

- Og et par studier peger på en sammenhæng mellem utroskab og risiko for hjertekarsygdomme, hvilket indikerer, at sidespring kan medføre hjerteinfarkt.

SE

TV: Sådan undgår du utroskab

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: