Nul efterlønskroner til sexarbejderne

Massagebranchen er i krise og sukker efter millionerne

Krisen mærkes også blandt sexarbejdere, der håber på, at nogle efterlønskroner vil finde vej deres lommer. (Foto: colourbox.com)
Krisen mærkes også blandt sexarbejdere, der håber på, at nogle efterlønskroner vil finde vej deres lommer. (Foto: colourbox.com)

Regeringen og erhvervslivet har håbet på, at danskerne ville hæve deres efterlønskroner og kaste sig ud i en forbrugsfest.

Det ser foreløbig ikke ud til at ske - og heller ikke massagebranchen mærker nogen efterlønseffekt.

Penge, der ellers ville falde på et rigtigt tørt sted, da pigerne i branchen kæmper om kunderne og de i dag noget færre kroner, den danske mand vælger at sætte af til den type af sengefornøjelser væk hjemmefra.

Læs:

Se også: Så meget tjener en prostitueret

Et liv i luksus
- For blot fem år siden så tingene noget anderledes ud. Ved blot et par vagter om ugen kunne mange piger leve rigtig godt, og var man en af de mest populære piger på klinikken, som desuden arbejdede hårdt, kunne man leve et liv i luksus - og mange har også gjort det, fortæller en kontakt i branchen, der ønsker at være anonym.

At muligheden for at tjene gode penge i massagebranchen, de senere år kun er gået stejlt ned ad bakke, deles i høj grad også af June fra Seductionsgirls.net i Rødovre.

- Mulighederne for at tjene gode penge er slet ikke, som de har været, og når det kommer til de mange efterlønskroner, så har vi intet mærket til dem.

Se også: Derfor starter de med at sælge sex

Faste kunder
I dag er mange piger i branchen glade for blot at komme fra arbejde med en løn, der lige rækker til at betale de faste udgifter.

- Andre glæder sig over at komme fra jobbet, uden at have sat penge til, fortæller June, der anslår, at pigerne i branchen måske kun tjener det halve eller endnu mindre end de gjorde for fem-ti år siden, siger June fra Seductiongirls.net.

- Vi er trods alt en af de klinikker, der har været der mere end 10 år, og vi skal nok også overleve. Pigerne har deres faste kunder, og nye kommer da også til. Men hvor kunderne tidligere købte halve og hele timer, så vælger de fleste i dag at købe enkelte ydelser. Fransk, Dansk, Svensk osv., der koster lidt mindre.

Læs:

Se også: 'Nogle passer mennesker, jeg boller dem'

Købesex hører under luksus
Talskvinden for SIO (Sexarbejdernes Interesseorganisation), Susanne Møller, der selv er sexarbejder, er ikke specielt overrasket over, at de mange efterlønskroner i omløb ikke finder vej til massagebranchen.

- Krisen har gjort, at næsten alle skærer ned på luksus, og for mange er det en stor luksus at bruge penge på at købe sex. Desuden er efterlønspengene jo heller ikke specielt ”hemmelige penge”, hvis man nu er i forhold, som en del kunder i branchen er. Så nej, det kommer ikke specielt bag på mig, siger Sus.

- Store ting, der sker herhjemme eller ude i verden, påvirker ikke branchen lige nu og her. Krisen har selvfølgelig også sat sit klare præg, men tingene vil helt automatisk finde sit leje igen, stabilisere sig. Og tjener man fx ingen penge, eller tjener man måske så lidt, at det slet ikke kan betale sig at arbejde, så finder man jo helt automatisk noget andet at lave. Dummere er vi jo heller ikke, siger Sus fra SIO, der er af kvinder i branchen, der endnu klarer skærene – efterlønspenge eller ej.

Læs:

Flere bordeller melder om nedgang i omsætningen. (Foto: Colourbox.com) Sex & samliv - 7. nov. 2008 - kl. 20:30 Sexbranchen stønner: Krisen gør ondt

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere