Kortspil skal sikre sikker sex

Lovesick hedder et sjovt spil, som er kreeret for at få unge til at bruge kondom

Lovesick er et spil om sex, kondomer og klamme, klamme ting...
Lovesick er et spil om sex, kondomer og klamme, klamme ting...

'I stedet for at have en lærer, der fortæller eleverne, at kondomer er en god ting, så giver Lovesick dem mulighed for at erfare det selv.'

Sådan siger Andreas Lieberoth, phd. studerende i læring ved Århus Universitet, i en pressemeddelse. Han er en af designerne af spillet lovesick, der skal få unge til at bruge kondom

Et af de kort, som det gælder om at undgå i spillet, er en dryppende penis med Elvis-hår og små ben.

Læs:

Se også: Farlig festivalsex

'Spillerne prøver at undgå 'klatten', som er fyldt med klamydia, kønsvorter og andre klamme ting. Har du det rigtige kort eller et kondom, kan du sende 'klatten' videre, ellers er det dig, der bliver smittet. Vinderen er den, der til sidst er blevet smittet med færrest sexsygdomme', som der står på spillet hjemmeside.

Men samtidig giver spillet vigtig viden om sex og kønssygdomme.

Humor og leg er vejen frem, hvis man skal nå de unge over 12, mener spillet tre bagmænd, sexterapeuten Nanna Quvang, komikeren Mads Brynnum, som i et par år har rejst rundt til danske skoler med deres Mads & Nannas Sexshow, og altså Andreas Lieberoth.

Læs:

Se også: Humor skal få unge til at bruge kondom

'Humor er godt til at nedbryde nogle af de tabuer, der desværre stadig er om sex. Derfor ville vi gerne lave noget materiale, der er både sjovt og lidt respektløst, men også noget, hvor eleverne kan lære sammen og tale med hinanden, uden der behøver stå en lærer lige bag dem og lytte med, siger Nanna Quvang.

LoveSick er udgivet med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler og er et gratis tilbud til skoler, gymnasier, ungdomsklubber mv.

Læs:

Se også: Nyt kondom giver spræl i bananen

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere