Annonce:
Annonce:

Det gør jeres forhold bedre

Han vil helst vide, når hun er glad. Hun bliver glad, når han bare fortæller, hvordan han har det

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Empati og kommunikation er muligvis ikke de mest sexede ord i verden, men tilgengæld er de afgørende for, om et parforhold er lykkeligt.

Amerikanske forskerne fra Harvard Medical School lavede en undersøgelse, baseret på en række filmede interviews og diskussioner med 156 par, for at finde ud af, hvad netop kommunikation og empati betyder i et parforhold.

Det skriver sciencedaily.com.

Det fremgår af resultaterne, at kvinder i højere grad end mænd føler tilfredshed med forholdet, når manden fortæller, hvordan han har det - også når han har det skidt. Mænd, derimod, vil helst bare vide, når kvinden er glad.

Læs:

Her er parforholdets værste fjende

Annonce:

- Det kan betyde, at kvinder, der mærker, at deres partner er ked af det, ser det som en bevis på, at manden investerer sig selv følelsesmæssigt i forholdet. Det passer også med, hvad vi ved om, at kvinden ofte er utilfreds med forholdet, når manden er følelsesmæssigt lukket og uengageret i konflikter, siger Shiri Cohen, ph.d, der har været med til at lave studiet.

Tilfredshed i forholdet var direkte relateret til mænds evner til at læse deres kvindelige partners positive følelser korrekt. Men kvinder, der forstod, at deres parnter var ked af det, havde større sandsynlighed for at være glade for forholdet, end kvinder, der forstod, når partneren var glad.

Læs:

Lyt trusserne af hende

Yderligere - kvinden var mere tilfreds med forholdet, når manden forstod, at deres patner var ked af det eller vred - selv om mændene jo ikke blev gladere af det.

Det får forskerne til at tro, at manden kan føle, at forholdet er truet, når han mærker kvindens negative følelser, men sådan fungerer det ikke for kvinder.

Forskningen viste også, at jo mere mænd og kvinder forsøger at være empatiske i forhold til partnerens følelser, jo lykkeligere er de.

Læs:

Vi misforstår vores partner

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: