Annonce:
Annonce:

Det vil vi have ud af sex

For store forventninger til sexlivet er ødelæggende for parforholdet

Man må ikke forvente et festmåltid, hvis man ikke også gør forarbejdet. (Foto: colourbox.com)
Man må ikke forvente et festmåltid, hvis man ikke også gør forarbejdet. (Foto: colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Forventer du et festfyrværkeri, men oplever en lynkineser? Tror du, at sexlivet skal være lige så passioneret og spontant-eksperimenterende efter ti-tyve års ægteskab, som da I lige mødte hinanden? Ser du frem til et gourmetmåltid, men får fastfood?

Med forkerte forventninger kan man ikke undgå at blive skuffet.

Det mener parforholdseksperten og forfatteren Martin Klein, der i anledning af sin nye bog ’Sexual Intelligence: What We Really Want From Sex and How to Get It,' er blevet interviewet på salon.com.

Her er de lykkelige pars sextricks

Hormondrevet sex
I mere end 30 år har han haft par i terapi, hvilket har fået ham til at skrive bogen, hvor han redegør for, hvordan man som par kan gå fra den hormondrevne sex i forholdets begyndelse til sex, man vælger.

Annonce:

Klein mener, det er vigtigste at se bort fra, hvad der er ’normalt’ og ’rigtigt’ og hvordan det ser ud - og sætte de rette forventninger til sexlivet. Og hvad vi vil have ud af sex - følelsesmæssig tilfredsstillelse, samhørighed med partneren og en fornemmelse af sig selv. Vi vil gerne føle sig, unge, graciøse, mandige, normale, gode og kompetente etc.LS: Bliv lykkelig i dit parforholdLÆS: Bliv lykkelig i dit parforholdGourmet
Og det er alt sammen fint nok, mener Klein. Men man må ikke forvente et festmåltid, hvis man ikke også gør forarbejdet. Du kan ikke forvente at få gourmetmad, hvis du ikke har noget i køleskabet og kun fem minutter til at lave det. Men his du gør dig umage og giver dig god til, kan det godt blive et tilfredsstillende måltid. Det er det samme med sex.

I mange længerevarende forhold går parret rundt og forventer passioneret, spontan sex som i begyndelsen - de venter på at blive liderlige.

Men det er ikke realistisk.

Det er derimod realistisk at forvente - hvis man gør sig umage - at føle sig forbundet med sin kæreste, få en fornemmelse af ejerskab af sin krop og en følelse af ferie fra virkeligheden en halv times tid.

Læs:

Gør din partner til din elsker

Annonce:

Ungdom
Desværre associerer mange sex med ungdom. Men sex for en 47-årig er noget helt andet fysisk og psykologisk.

Man har ikke så meget tid, du skal tidligt op næste morgen, du har måske større eller mindre fysiske skavanker. Du har børn. Derfor skal man ikke forvente spontanitet, selv om det er det, vi drømmer om.

SE

TV: Sådan finder I sexlysten sammen

Egen barm
Derudover tænker mange, at sexlivet skal ordnes af den ene eller den anden part: ’Tab dig, så bliver jeg tændt’, eller ’jeg finder på en ny stilling, så bliver jeg liderlig’. Men sex er et parproblem og en parløsning.

Og det kræver, man taler ærligt om sex. Men vi tør ikke tale ærligt, fordi vi er bange for, hvad den anden vil sige og for at såre partneren. Og så er det bare svært, hvis man ikke har det rette ordforråd til den slags samtaler - ikke alle kan finde ud af at tale om følelser. Det bliver let til ’du gør noget forkert.’

De fem værste kriser i parforholdet

Martin Klein mener altså, at for store forventninger til sexlivet er skyld i mange pars frustrationer, ligesom mange glemmer at gøre sig umage. Hvad mener du?

Læs:

Sådan giver du hende mere lyst til sex

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: