Det vil unge piger vide om sex

Brevkassen i magasinet Vi Unge viser, hvad teenagere tænker om sex

Foreningen Sex & Samfund har netop overstået deres årlige kampagne for at få mere og bedre seksualundervisning ind i folkeskolerne. I den forbindelse har ungdomsmagasinet 'Vi Unge', der læses af cirka 175.000 piger i alderen 12 til 17, gennemgået de flere end 1000 mere spørgsmål, deres brevkasse Side Sex har fået.

Det fremgår af en pressemeddellese fra Aller Media, der ejer Vi Unge

- Vores brevkasse er utroligt populær, og vi får hver dag ofte meget personlige henvendelser fra unge, der indvier os i deres tanker omkring krop, sex og det modsatte køn – og i modsætning til seksualundervisningen i skolen, er spørgsmålene meget direkte og konkrete omkring sex.

- Vi ser det som et tegn på, at eleverne efterspørger langt mere praktisk og personlig vejledning i seksualundervisningen - det der med at sætte et kondom på en gulerod og blomsterne og bierne, har de styr på, udtaler Tina Dines Appelt, chefredaktør Vi Unge.

Læs:

Se også: Ung sex - ja tak!

Fremadrettet vil Vi Unge stille deres erfaringer og kompetencer til rådighed for folkeskolen i udformningen af materiale til seksualundervisningen eller som sparringspartner på kurser eller kampagner, oplyser Aller Media.

Læs:

Se også: Her er vores største sexproblemer

Top 5 over de mest stillede spørgsmål til Vi Unges brevkasse 'Side Sex':

Onani: Hvordan gør jeg og er det normalt?

Orgasme: Hvordan føles det, og er jeg unormal, hvis jeg aldrig har prøvet det?

Første gang: Gør det ondt? Er jeg god nok i sengen? Hvad mon han tænker?

Menstruation: Hvornår får jeg den? Hvorfor har jeg udflåd? Er jeg for sent/for tidligt på den i forhold til andre? Kan jeg bruge tampon, hvis jeg er jomfru?

Krop: Er mine bryster store nok? Ser jeg forkert ud forneden? Hvad mon han tænker?

Læs:

Se også: Unge piger vilde med oralsex

0 kommentarer
Vis kommentarer