Du finder ikke kærligheden på nettet

Amerikansk undersøgelse peger på, at selve datingprocessen skader mere end den gavner i forhold til at finde en kæreste

Du trawler dagligt gennem et utal af profiler - som en tilbudsjæger gennem et supermarked. På overfladen ser det ud til, at du lærer noget om personen bag profilen.

Men det gør du ikke. Til gengæld bliver de reduceret til objekter, og du bliver doven og tager endda forkerte beslutninger, fordi du tilsyneladende har for mange valg.

Det fremgår af en undersøgelse, der har set nærmere på 400 studier af online-dating, ifølge dailymail.co.uk.

Forfatteren bag den amerikanske undersøgelse, publiceret i 'Psychological Science in the Public Interest,' medgiver, at netdating er et super datingsupplement til singler på jagt.

Læs:

Dating.dk pynter gevaldigt på sandheden

Eli J. Finkel sætter dog spørgsmålstegn ved de algoritmer, som nogle datingsites anvender for, at brugerne kan finde ’det perfekte match.’

Muligvis reducerer systemerne antallet af potentielle partnere betydeligt, men folk passer stadig ikke bedre sammen, end hvis de havde mødt hinanden tilfældigt på en bar. Og oddsene for at finde en kæreste på et datingsite er ikke bedre end at finde en partner på en bar.

Læs:

Videnskaben finder din net-date

Fælles interesser og lignende er ikke vigtige markører for, at man passer sammen, forklarer Eli J. Finkel.

Samtidig afviser han datingsidernes egne undersøgelser om, hvor stor succes folk har med at finde en kæreste, som uvidenskabelige.

- Der er stadig ikke en bedre måde at finde ud af, om man passer samme end at drikke en kop kaffe eller en øl sammen.

Læs:

300.000 danskere bruger nettet til dating