Annonce:
Annonce:

Det er kun kinky første gang

Hvad der er perverst for Per, kan være kedeligt for Karen

Kinky: Når man har fodret hinanden med chokolade tre gange, hvad er så næste skridt? (Foto: All Over)
Kinky: Når man har fodret hinanden med chokolade tre gange, hvad er så næste skridt? (Foto: All Over)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Kinks og perversioner. Onsdagshygge og husmandssex. S/M og vanilje.

Når man trawler nettet, kvindemagasiner og drengerøvsblade gennem for artikler om sex og samliv, er det slående, hvor meget der kaldes 'kinky' sex.

For nogle er 'kinky' stort set allle udskejelser på den anden side af missionnæren med slukket lys onsdag efter tv-tid. For andre skal man op og hænge i hyggekrogen med en buttplug i røven, før det kan betragtes som kinky.

I sexologiske kredse bruger man ikke længere det gode, gamle ord 'pervers' om de mere outrerede seksuelle lyster. I stedet har man en parafili. Det er bredt defineret bredt som en lyst, der kan være tæt forbundet med bestemte objekter eller situationer, som kan forstyrre muligheden for gensidig kærlighed.

Annonce:

Kinky er måske bedst beskrevet som det, der fascinerer - det tiltrækker og skræmmer på en gang. Det er anderledes og nyt uden af være overrumblende og frastødende.

Men når man først har prøvet et eller andet 'kinky' et par gange eller tre, går det farlige af - og derved bliver det langsomt, men sikkert husmandssex. Eler hvad?

Læs: Sådan lokker du kæresten til kinky sex

Overraskelser
Et af tidens store hit er 21-årige Rihannas S&M, hvor hun vrider sig i stramt latex og stønner om kæder og piske. Det ikke stort anderledes end Madonnas uartigheder i 90'erne - bortset fra at det, i hvert fald herhjemme, pirrer mere end det forarger. Underforstået: Den slags udskejelser betragtes ikke længere som perverst - højst lidt kinky.

Men det behøver slet ikke at blive et udstyrsstykke - små overraskelser kan gøre det ud for kinkyheder, mener sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen:

Annonce:

- Det er en god ide at prøve at ændre bare lidt på legen ind imellem for at holde interssen for sex fast. Forestil dig, at du altid førte dem samme samtale med din kollega, samme åbningsreplik, samme svar, samme ansigtsudtryk, samme følelse - dag ind og dag ud. Det ville meget hurtigt blive kedeligt at komme på arbejde.

Læs: Spring ud som pervers

Diller
- Det behøver ikke være super-kinky eller noget vildt, men det kan det være. Og hvad er ’kinky’? Er det, at det skal være flytte grænser? For så kan det være mange ting. For den, som aldrig har prøvet at give et blow job, vil det være meget grænseflyttende at tage en diller i munden, mens det vil være helt trygt og vanligt for den, som gør det ofte.

- Det kan fx være kinky at tage desserten med i seng og fodre hinanden eller at røre ved hinanden bag et træ på søndagsspadsereturen. Det behøver altså ikke være swingerklubber, gummitøj eller ridepiske for at det føles nyt, spændende eller frækt. Det kan det være, men det kinky ligger altså primært i, hvad der føles frækt for dig.

Annonce:

Men når man så har fodret hinanden med chokolade i sengen tre gange, er det ikke jo kinky mere - hvad gør man så - stopper hende med nougat?

- Man gør det på samme måde, som noget nyt til samtalen, jeg før nævnte. Efterhånden som man har prøvet flere ting, kan man fx ændre på rækkefølgen af, hvad der sker hvornår.

Læs: Sær sex - gift med Berlinmuren

Analsex
Så man begynder med analsex og slutter med massage?

- Vi er nogle værre vanedyr - allesammen. Vores hjerne er doven anlagt, og hvis den først har erfaret, at konen reagerede meget godt på et forspil, hvor man først masserer nakken, så ned over ryggen og så til balderne, hvor man så kan komme til numse og kusse, ja så er det ret sikkert, at det er det forspil, konen kan forvente 9 ud af 10 gange, når han er i stødet.

- Men små overraskelser - fra hvornår man tager initiativ til sex, til hvornår man gør hvad i det enkelte forløb - kan være ekstremt pirrende. Så behøver man ikke at investere i et Darth Vader-kostyme i latex eller lege konebetyning for at få det til at kilde.

Læs: Perversioner reddede mit forhold

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: