Annonce:
Annonce:

Derfor får scorekongen flere kvinder

Der, som har, skal gives: Vi går efter de mest populære partnere

Også i kærlighed gælder lemmingeeffekten/'Eat shit - 50 billion flies can't be wrong'. Vi tiltrækkes af potentielle partnere, som andre også vil have. Hansi har ikke noget med den aktuelle undersøgelse at gøre. (Foto: Allan Lykke)
Også i kærlighed gælder lemmingeeffekten/'Eat shit - 50 billion flies can't be wrong'. Vi tiltrækkes af potentielle partnere, som andre også vil have. Hansi har ikke noget med den aktuelle undersøgelse at gøre. (Foto: Allan Lykke)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Du har måske set det udspille sig på byens kødmarked: Kvinderne flokkes om den samme fyr - uden andre beviselige årsager end, at de andre kvinder flokkes om ham.

Undersøgelse peger på, at vores valg af parter er påvirket af, hvad andre mener om vedkommende, skriver aftonbladet.se.

Du tror måske, du leder efter en der er smuk, klog sød og sjov kæreste, men i virkeligheden vil du bare have en, som andre også tænder på.

Det fremgår af amerikansk-tysk undersøgelse, publiceret i tidsskriftet i Evolution and Human Behavior.

Hovedforfatteren, psykologen Skylar Place fra Indiana University, forklarer i en pressemeddelelse, at ikke bare går vi op i, hvad vores familie og venner synes om vores partner, men hvad fremmede synes om vedkommende spiller også en rolle i vores partnervalg.

Annonce:

Helt ubevidst leder vi efter partnere, som andre også kan lide. Vi er med andre ord interesserede i personer, som vi tror, andre er interesserede i.

- Rent evolutionsmæssigt er det logisk, at mennesket har udviklet en mekanisme, hvor vi kan få fordele ved at tolke information fra vores omgivelser, siger Skylar.

Sådan gjorde de
Testpersonerne - 40 mænd og 40 kvinder (amerikanske studerende) - så otte film med tyske, speeddatende par. Efter videoen med hvert par skulle forsøgspersonerne angive, om de var interesseret i de datende.

Derudover skulle de forklare, om de syntes, at daten som sådan var vellykket eller ej, og om de speeddatende personer havde interessere for hinanden.

Mænd blev betydelig mere interesserede i kvinden på speeddatingen, hvis manden i parret virkede interesseret i kvinden, OG hvis manden blev betragtet som lige så attraktiv eller mere end testpersonen selv. Om kvinden viste interesse i manden, havde tilsyneladende ikke den store betydning.

Annonce:

For kvinder forhold det sig således, at de blev interesseret i manden, hvis kvinden i speeddatingen fascineret af manden. Men ulig mændene blev de direkte mindre tændte på speeddatingmanden, hvis kvinden i videoen ikke kunne bruge ham.

Skylar Place tolker resultaterne sådan, at ikke alles mening har betydning for manden, kun andre mænd, der ses som mindst lige så attraktive som dem selv. Der er tegn på, at det samme gælder for kvinder, men de data er endnu ikke færdiganalyseret.

Hulemænd
Undersøgelsen overrasker ikke sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen:

- Ser man på kvinder med en hulemands øjne, så handler det om at finde så mange kvinder, der har gode ’fødeegenskaber’ som muligt. Hvis andre hulemænd, som vi anser som vores konkurrenter (stærkere eller lige stærke), vil have en kvinde, så må det være, fordi hun må være noget værd.

Annonce:

- For hulekvinden gælder om at få den mand med højst status for at få så gode overlevelsesmuligheder for sit afkom som muligt - og eftersom status er noget, andre tillægger én, vil hulekvinden naturligvis lytte til sine ’medsøstres’ bedømmelser af manden egenskaber. Kvinder er i højere grad end mænd afhængig af Det socialt acceptable, altså et ok fra deres medsøstre, fordi kvinder langt mere engagerede i hinandens personlige liv.

Har du erotisk kapital?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: