Annonce:
Annonce:

Her er vores største sexproblemer

En række sexologer fortæller her, hvad deres klienter oftest kommer i terapi for

Nogle gange kan problemer blive så store, at de kræver professionel hjælp. (Foto: colourbox.com)
Nogle gange kan problemer blive så store, at de kræver professionel hjælp. (Foto: colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Manglende lyst og udeblevne orgasmer. Præstationsangst og utroskab. Det er der, vi har problemer, når vi opsøger sexologer. Det fremgår af en rundringning til fire terapeuter.

Sexolog, parterapeut og formand i Dansk Sexologforening Signe V. Bentzen, der blandt andet specialiserer sig i præstationsangst, oplever, at følgende problemstillinger er de hyppigste blandt de mandlige klienter: Svigtende erektion, manglende lyst og dårligt selvværd.

- I arbejdet med mænd handler det især om at tage byrden af at føle sig skyldig væk. Manden føler ofte, at det er deres skyld, at tingene - den slappe pik, hendes manglende orgasmer, manglen på lyst osv. - er hans skyld.

- Mit arbejde ligner lidt en detektivs; hvorfor har han ikke lyst, hvilke tanker eller hvad er det helt konkret, der forhindrer ham i at være liderlig, og hvorfor tror han, at han er dårligere end andre mænd?

Annonce:

- Det næste skridt er at støtte ham i at opleve verden lidt mere nuanceret - måske der er ret gode grunde til, at pikken ikke fungerer, måske andre mænd også har det sådan nogle gange osv.

Drop potensjagten - og få den tilbage

Kvinder
Kvinders problemer drejer sig typisk om manglende lyst, manglende udbytte af sexlivet og tvivl om parforholdet.

- For kvinderne handler det meget om at sætte en stopper for negative forestillinger om, hvor besværligt og vanskeligt sex er. I stedet skal de begynde at finde ud, hvad de kan lide af det, de har oplevet, enten sammen med andre eller alene i sengen, og hvad de kunne tænke sig mere af.

Sådan vækker du hendes begær igen

Par
Par har ofte et sammensurium af alle disse problematikker - samt nogle afledte problemer oven i.

Annonce:

- Hvis han fx ikke har lyst, føler hun sig ofte lige så mindreværdig, fordi hun lidt tror, at det er hende, han ikke har lyst til. Hun kan også være rigtig gal på ham - af samme grund. Jeg har også nogle par, som kommer, fordi ingen af dem kan finde ud af få sex tilbage på menuen - der kan det være nogle snirklede ’Jeg tror, at han tror, at jeg føler, at det burde’-ideer oppe i folks hoveder.

- Mange ægtepar føler sig svigtede af hinanden og af sig selv - 'det burde føles bedre, jeg burde være mere, han burde vide.' Det bliver til et helt tæt-vævet tæppe af i grunden ganske små og let løste problemer, som bare aldrig er blevet løst, men i stedet er vævet med ind i tæppet.

Bliv lykkelig i dit parforhold

Katrine Berling
Derfor kommer kvinderne hos Katrine Berling, sexolog, parterapeut og orgasmeekspert.:

De kan ikke opnå orgasme - ofte er det en stor sorg for kvinder, at de ikke kan få orgasme, og det gør sex med deres partner smertefuldt, fordi de føler sig forkerte, og at der er noget i vejen med dem.

Annonce:

De vil opleve andre former for orgasme end klitorisorgasme - der bliver skrevet mangt og meget om sex over det hele, og det er både godt og dårligt, for det giver også rigtig mange kvinder følelsen af, at de ikke slår til, fordi de enten ikke kan få g-punktorgasmer, sprøjteorgasmer, eller føler andre former for orgasme.

De vil gerne vil omfavne deres seksualitet og femininitet mere - for virkelig at kunne får et fantastisk sexliv er en af nøglerne, at vi kan elske og acceptere os selv. Hvis vi gerne vil have at vores krop arbejder med os, er det vigtigt, at vi elsker den og holder af den.

Katrines mænd
Katrine har flest kvinder, men de mænd, hun møder i sit arbejde, har gennemgående følgende problemer:

1. De er meget generte og ved ikke, hvordan de skal forholde sig over for en kvinde. Nogle af dem har måske aldrig haft sex, og jo længere tid der går, og jo ældre de bliver, jo sværere bliver det for dem.

2. Rejsningsproblemer - det kan være, at de kommer for hurtigt, eller at de slet ikke kan få den op.

3. Og så har jeg en del mænd, der ikke rigtig har forenet sig med deres seksualitet - det kan enten være, at de har en form for fetich, eller at de måske tror, de er homoseksuelle.

Annonce:

En ud af tre kvinder mangler sexlyst

Katrines par
1. Manglende lyst er nok det, jeg ser mest, men manglende lyst er ikke bare manglende lyst, der kan nemlig være mange årsager til, at lysten ikke er der. Måske kommer de ikke dybt nok, når de har sex, måske har de glemt at være Mand og Kvinde, eller de har måske glemt hinanden og er mere sammen som bofæller end som mand og kone.

2. Forskellige seksuelle behov - der altid vil være en i et forhold, der har mere lyst til sex end den anden. Og så er der forskellige lyster, som den anden så skal leve op til hele tiden - det er med til at skabe et pres og kan være meget opslidende.

3. Utroskab. Hvordan kommer man videre efter utroskab, hvordan tilgiver man og kommer videre.

Utroskab har intet med sex at gøre

Rikke Thuesen
Rikke Thuesen, sexolog, parterapeut og foredragsholder, oplever følgende kvinder i sin konsultation:

Annonce:

- Problemer med at finde en kæreste - eller at de hele tiden falder for forkerte mænd.

- Personlig udvikling - en lyst til at lære mere om sig selv og udvikle sig som menneske.

- At komme sig over et brudt parforhold.

Mænd:
- Udfordringer i forbindelse med en kæreste der brokker sig eller er ked af det.

- At konen/kæresten er ved at forlade dem.

- Potensproblemer.

Par
- At de kommunikerer dårligt, ikke forstår hinanden og skændes for meget.

- Manglende sexlyst eller forskellig sexlyst.

- At ville udvikle/sikre forholdet og lære at takle konflikter, inden de bliver til problemer.

Send dit parforhold til service

Robert Lubarski
Robert Lubarski, kærlighedsshaman, kendt fra TV2’s Sexologerne og TV Zulus Love Camp, har mænd med følgende problemer:

Utroskab - han har været utro, har måske har en elskerinde, men mangler dybde med hende. Til gengæld savner han passionen og den vilde sex, når han er med konen.

Annonce:

Manglende sexlyst - han de skal leve op til en masse firkantede idealer, mangler livslyst. Det hele er lidt trist, og han er træt af, at hele tiden skule være den store, stærke machomand

Præstationsangst - han kan ikke finde sig selv, kæresten fylder det hele. Han tør ikke være ærlig over for kæresten - og sig selv.

- Det hænger meget sammen, for de handler alle sammen om at ikke have fundet sig selv. Det er svært at stå frem som autentisk menneske. At turde være i kærlighed med sig selv. Med alle de kasser, vi hele tiden putter os selv og hinanden ind i, kan det være svært at få plads til sig selv. Og så kan parforhold være dræbende, når det holder sig til de gængse mønstre. Man skal turde bryde mønstrene, bo hver for sig, sove hver for sig, have flere kærester.

Sådan klarer vi potensproblemer

Kvinder:
Manglende livs- og sexlyst - de kan ikke være glade for sex, de saver det legende, sprudlende, lethed, deres feminine side. Det handler om at give dem deres kvindelige power tilbage.

Annonce:

Utroskab - de søger væk uden at helt ville det, de savner intensiteten, at blive set og elsket. Hun (og han) skal lære at fylde sig selv ud i det seksuelle rum uden at hele tiden tage hensyn. Vi skal slippe. Slippe kravene til hinanden. Vær et blankt lærred hver morgen sammen.

Slippe kontrollen - hun kan ikke få orgasme, karrieren kører, men hun er blevet kantet og maskulin. Hvordan finder jeg min feminine side? Hun tror, at sex skal dyrkes som i et ugeblad. Korrekt og ordentlig. Og kvinder skal ikke finde mange sexpartnere, for det er en maskulin seksualitet - hun skal derimod turde åbne sig, være glad og sprudlende og spontan.

Par kommer af de samme årsager, som i bund og grund, ifølge Lubarski, handler om følgende:

- Verden udfolder sig ikke om omkring os, som vi kunne tænke os, men det skyldes vores egne negative forventninger. Vores negative forventninger fastholdet eventyret i et jerngreb.

Stress smadrer dit sexliv

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: