Annonce:
Annonce:

Derfor skal du knalde i flæng

Fire gode grunde til at dyrke uforpligtende sex

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Uforpligtende sex har ofte et dårligt ry - overfladisk, tomt, farligt, utilfredsstillende.

Det er både synd og forkert, mener den amerikanske psykoterapeut, forfatter og foredragsholder Stanley Siegel på sin blog på psychologytoday.com.

Ifølge Siegel er sex et vindue til vores psyke, idet vores seksuelle begær og lyster reflekterer vores personlige historie.

Læs:

Sådan er uforpligtende sex

Mere end biologi
Sex er meget mere end den fysiske nydelse og biologiske funktion. Sex kan være med til at heale følelsesmæssige sår og barndommens umødte behov.

Det er Siegles grundide, at sexbegær og de ting, vi erotiserer som voksne - romantisk sex, bondage, dominans, rollespil etc - stammer fra uforløste konflikter i barndommen og umødte behov der.

Annonce:

Vi konverterer disse smertefulde minder til noget nydelsesfyldt i et forsøg på at kontrollere dem. Så i stedet for at blive besejret af disse følelser af isolation, hjælpeløshed, ensomhed og afvisning, bliver vi ophidset af dem.

Og det er der intet galt i.

På den baggrund har Siegel opstillet fire myter om uforpligtende sex, som han tilbageviser. Dette er hans ord i vores oversættelse.

Uforpligtende sex er uden følelser
Sex er ikke det et primitivt instinkt. Det er vores mest komplicerede behov. Og det er lige meget, om det er et kort møde i natten eller i langvarigt forhold: I sex kommunikerer vi vores følelser, forhandler magt, giver og modtager nydelse, konfronterer vores frygt og fantasier, og nu og da healer vi vores indre liv.

Alle sexoplevelser repræsenterer et øjeblik af ekstrem intensitet, hvor vores indre liv - vores historie og fantasier - er udtrykt i handling. Det er en bevidsthedstilstand, hvor fortiden og nutiden, kroppen og sjælen, forenes i en ny oplevelse, der er anderledes end andre i vores liv.

Annonce:

Derfor er det umuligt, at en sexoplevelse kan være uden følelser eller mening. Uforpligtende sex kan øge vores forståelse af vores dybeste begær og følelser, hvor de kommer fra og hvad de betyder, de kan give mening til, hvem vi er og hvem vi kan blive.

Læs:

Singlekvinder går i sexklub

Uforpligtende sex er hensynsløst
For de fleste af os vil det at få opfyldt vores fantasier og lyster give os et mere autentisk og sundere liv

Det er ikke en statisk proces at omfavne sin seksualitet, idet vores lyster langsomt ændres over tid. Efterhånden som vi udforsker, hvem vi er, gennem sex, vil nye lyster og præferencer dukke frem, når vi ikke har brug for de gamle mere.

Der er intet hensynsløst eller egoistisk i den udvikling.

Engang imellem kan den udvikling opnås i det faste forhold, hvor der er man passer sammen seksuelt. Men mange går ind i et forhold uden en ægte forståelse af egen seksualitet eller dens betydning, hvorpå de opdager, at de seksuelle lyster er meget forskellige.

Fælles værdier kan ikke kompensere for den frustration, som skabes af seksuelt begær, der ikke kan mødes.

Læs

Læserne: Derfor elsker vi bollevenner

Annonce:

Alt for ofte bliver disse frustrationer ikke italesat i parforholdet, fordi de ikke ved hvordan. De forhold er i farezonen for at dø. Frustrationer vokser og kommer til udtryk som vrede, overreaktioner og konflikter, tavshed - eller med utroskab og uærlighed.

Hvis vi er i stand til at favne vores egen seksualitet, kan vi være fri til at opleve dens dybere natur og vælge partnere, korte som lange forhold, som vi respekter og stoler på. Unders sådanne forhold er sex ikke noget, som en person gør ved en anden, ej heller en gætteleg.

Vi bliver som erfarne kunstnere. Vores smag og opfindsomhed bliver mere nuanceret med tiden, ligesom vores evne til at støtte vores partners seksuelle sandhed.

Gennem den variation, man kan finde i uforpligtende sex, kan vi genfinde og forny dele af os selv.

Læs:

Derfor har vi venner med fryns

Bedre sex i et fast forhold
På trods af den seksuelle revolution bliver kvinder, der dyrker uforpligtende sex, stadig set ned på som umoralske tøjter, mens mænd, der gør det samme, er set som virile scorekonger.

Ikke desto mindre er mange flere kvinder i kontrol over deres seksualitet. Mange nyder sex både i og uden for det faste forhold.

Annonce:

Kvinder er ikke handlingslammede ofre for dyriske mænd og deres dyriske seksualitet.

Nogle hævder, at mænd kan lide uforpligtende sex, fordi de ikke kan finde ud af at være intime.

Men det er Siegels opfattelse, at vi er mere ens end forskellige, og vores holdninger i forhold til fx ægteskab er høj grad sociale konstruktioner, der har ændret sig dramatisk gennem tiderne.

Mænd ønsker intimitet så meget som kvinder. Kvinder nyder uforpligtende sex så meget som mænd.

Uforpligtende sex er farligt
Uforpligtende sex spreder ikke sygdomme - usikker sex gør. Alt for ofte er ideen og faren ved kønssygdomme spredt af homofobiske, sexforskrækkede sexister.

Sikker sex er smart sex, er ansvarlig sex. Det indebærer selvindsigt, selvværd og respekt for partneren. Man kan bruge uforpligtende sex intelligent, så vi kan acceptere, hvem vi er, og komme over skam og skyd og forstå, at sex er en positiv kraft i vores liv

Amen.

Læs:

'50 mænd på to år var ok'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: