Sådan er uforpligtende sex

Selv om ingen forventer noget, er der alligevel regler

Det er alt sammen uforpligtende, men alligevel er der nuanceforskelle. (Foto: colourbox.com)
Det er alt sammen uforpligtende, men alligevel er der nuanceforskelle. (Foto: colourbox.com)

Der er engangsknald, booty calls, venner med fryns og bollevenner. De går alle under paraplytermen uforpligtende sex.

Men alligevel er der forskellige regler for dem, har en canadisk forsker i eksperimentel psykologi fundet ud.

Den ph.d.-studerende Jocelyn Wentland har ved hjælp af samtaler med en række med unge mellem 18 og 27 set nærmere på de små nuanceforskelle, ifølge sunday-guardian.com.

Et 'booty call' er en invitation fra en, du allerede kender, som vil have spontan sex. Det sker ofte via sms og sent på aftenen. Alkohol kan være involveret.

Læs: Uforpligtende sex er ikke skadeligt

'Engangsknaldet' er ikke kun den klassiske definition, hvor to personer mødes tilfældigt på en bar eller lignende og derefter og går hjem og dyrker sex hos den ene. Det kan være også en bekendt eller en fra klassen. Muligvis bliver personen og sover, men forsvinder før morgenmaden.

'Venner med fryns' er, hvor to personer først bliver venner og derefter engagerer sig seksuelt i hinanden, Det er også de mest komplicerede af forholdene, blandt andet fordi de kan være en del af en vennergruppe, som ikke må vide noget. En bolleven er også en person, man rent faktisk kan lide og respekterer.

Læs: Sandheden om engangsknald

'Bollevenner' minder om venner med fryns, men her starter forholdet med sex.

Hvordan man definerer de forskellige forhold, kommer blandt andet an på hyppigheden af den seksuelle kontakt, hvor meget man deler personlige oplysninger og hvor følelsesmæssig engageret man er.

SE TV: Sådan får du en bolleven