Annonce:
Annonce:

Kunsten at elske sine kønsdele

Undersøgelse peger på, at unge kvinder, der ikke bryder sig om egne kønsdele, har dårlige sexliv og større sandsynlighed for at ikke bruge kondom

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Du skal ikke blot elske dig selv - du skal elske dine kønsdele. Eller i hvert fald ikke hade dem.

Det er en af konklusionerne på en undersøgelse udarbejdet af forskere fra det psykologiske fakultet på George Washington University i USA. Den er offentliggjort i ’Psychology of Women Quarterly.’

Tidligere forskning har påvist en klar sammenhæng mellem negativt kropsligt selvbillede (body esteem) og dårligt sexliv, hvilket vi har skrevet om her.

Bruger ikke kondom
217 studerende deltog i studiet, der så på sammenhængen mellem tilfredshed med kønsdelenes udseende, kvindens opfattelsen af egne kønsdele (genitale selvbillede) graden af optagethed af kønsdelene under sex og kvindernes sexliv i øvrigt.

Annonce:

Stor utilfredshed med egne kønsdele var forbundet med høj bevidsthed om kønsdelene under sex (som i: ’åh, hvordan mon de ser ud nu?’ og ikke som i’ åh, hvor det kilder godt i dem), hvilket i sin tur var forbundet med lavere seksuelt selvværd, mindre grad af seksuel tilfredshed samt mindre motivation til at bruge kondom.

Resultaterne peger, ifølge forskerne, på den store betydning som et negativ billede af egne kønsdele har for unge kvinders seksuelle helbred, hvilket er ekstra bekymrende pga. denne sårbare periode i deres udvikling samt den store udbredelse af kønssygdomme i denne aldersgruppe.

Hvad kan du gøre?
Vi spurgte sexolog Rikke Thuesen, hvorfor nogle unge kvinder har dårlig fisseselvværd - og hvad man, hun og kvinde kan gøre ved det.

- Jeg tror, at en af grundene til, at mange, specielt unge, kvinder har et anstrengt forhold til deres egen fisse, er, at den måde kvindekønnet vises i visuelle medier er blevet så perfekt og forfinet. De kvinder, der er afbilledet der, er ofte langt fra virkelighedens kvinde, og på den måde skabes der et helt urealistisk og unaturligt idealbillede af, hvordan kvinden skal se ud.

Annonce:

Det er oftest kvinden selv, der synes, at hun ikke matcher det ideelle, for spørger man mænd, synes de oftest, at den kvinde, de er sammen med, er ganske dejlig, som hun er, og han har ikke tænkt over, at der var noget, som skulle laves om, mener Thuesen.

- Kvinder er heller ikke klar over, hvor mange former for udseende en fisse kan have - vi kigger jo ikke just hinanden ud i det område. Og derfor ved vi ikke, hvordan andre ser ud. Mange har heller ikke brugt tid med et spejl for at se, hvordan de selv er bygget, så desværre er der rigtig mange kvinder, der ikke aner, hvordan de er skruet sammen eller har givet sig tid til virkelig at studere sig selv.

Nogle vælger kniven
Der rapporteres om, at flere kvinder vil have opereret deres kønslæber - eventuelt fordi de indre hænger udenfor de ydre, og det finder pigerne ulækkert. Det skal dog tilføjes, at officielt må en plastikkirurg kun operere kvinden, hvis der er fysiske gener forbundet med kønslæberne.

- Jeg mener ikke, man skal skære noget af eller omdanne sig selv, fordi man ikke synes, man ser pæn nok ud forneden, siger Thuesen.

Annonce:

- Man kan godt forestille sig, at piger, som er så hæmmede af deres manglende selvtillid, har svært ved at sige fra og sætte grænser og derfor ikke får insisteret på at bruge kondom. Man kunne også forestille sig, at det ikke kun er deres køn, de er flove over, men andre områder ved deres krop og personlighed.

Det skal kvinden selv gøre
Er du en kvinde, som er ked af, hvordan dine køsdele tager sig ud, har Rikke Thuesen følgende råd til dig:

Skaf en bog med billeder af forskellige kvinders køn. Du vil erfare, at der er stor forskel på, hvordan vi er bygget, og at alle har deres egen skønhed.

Sæt dig med et spejl, så du kan se dig selv nedefra - og tag de positive briller på og studer dig selv og se det, der rent faktisk er pænt

Overvej om du nogensinde har oplevet, at en mand har givet udtryk for eller virket, som om han syntes dit køn var frastødende. Oftest er det hele i din egen fantasi og negative tanker

Snak med veninder om, hvordan de har det, og har du modet til det, så spørg, om du må se. Det er en smule grænseoverskridende, men det handler om at se, at vi alle er forskellige og smukke.

Annonce:

Og nyd så dig selv, erstat de dårlige tanker med gode tanker om, at du er dejlig og skøn og lækker og perfekt, som du er - og at den elskov, du kan udføre, ikke afhænger af, hvordan du ser ud, men hvordan du er i stand til at give dig hen og nyde seksualiteten.

Kvinde: Elks din k....!

Det skal manden gøre
Er du mand og har en kvinde, der er utilpas med sin fisse, så vil det være godt at bruge lidt tid op at nyde hende i den afdeling.

Kig på den, rør ved den, slik på den, og ros den hele vejen i gennem - hyld hendes køn og overdrev gerne lidt (tænk på hvor dejligt, det er, når hun siger, du har en lækker/stor/fræk/hård/etc pik).

Du synes sikkert, det er noget pjat, og at hun skal stoppe med den slags tanker, men i hendes hoved kan problemet være større, end du kan forestille dig.

Så vis hende med ord og handling og kærtegn, at du forguder hendes fisse og ikke kunne tænke dig noget bedre.

Elsk din partners kønsdele

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: