Succesfulde kunstnere får mest k....

Derfor skal du gå i gang med at male...

Kreativ succes giver status som i sin tur giver ... kvindelig opmærksomhed. Om det specifikt også gælder croquistegnere, er uklart. (Foto: colourbox.com)
Kreativ succes giver status som i sin tur giver ... kvindelig opmærksomhed. Om det specifikt også gælder croquistegnere, er uklart. (Foto: colourbox.com)

Faglig succes avler alvesucces.

Det er konklusionen på en britisk undersøgelse, der ser nærmere på sammenhængen mellem 236 billedkunstneres faglige og reproduktive succes.

Vi kender klicheen fra film- sports- og musikverdenen: De største mandlige stjerner svømmer i kvindelig opmærksomhed. Tiger Woods, Gene Simmons, George Clooney. Og så videre.

Læs: Magtfulde mænd får mere sex

Selvom forskerne understreger dog, at deres arbejde ikke entydigt siger noget om kausalitet, så mener de alligevel, der er mere end blot en statistisk korrelation mellem mange sexpartnere og kunstnerisk succes:

Succes - i undersøgelsen tolket i bredest mulige forstand med alt fra personlig tilfredshed med værket til kommerciel og kreativ fremgang - giver afkast i form af status, selvtillid og opmærksom og - for de mandlige billedkunstneres vedkommende - altså også fisse.

Studiet 'Status and Mating Succes Among Visual Artist' viste et stort spænd i antallet af sexpartnere - nul til 250. Halvdelen af kunstnere havde haft 10 eller færre sengekammerater. Den anden halvdel flere end 10.

Alt i alt mener forskerne, at deres undersøgelse støtter en evolutionsspykologisk teori, om at kreativitet i sig selv er et parameter, når der skal udvælges sexpartnere.

Læs: Mænd gør alt for at få sex

0 kommentarer
Vis kommentarer