Annonce:
Annonce:

6 ud af 10 kvinder drømmer om pigesex

Men der er stor forskel på fræk fantasi og seksuel virkelighed

Hun er ikke lebsisk, selv om hun snaver med piger i byen. (Foto: All Over)
Hun er ikke lebsisk, selv om hun snaver med piger i byen. (Foto: All Over)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Selv om hun fantaserer om at dyrke sex en anden kvinde, er det ikke ensbetydende med, at hun er biseksuel.

Ny amerikansk undersøgelse fortæller, at 6 ud af 10 heteroseksuelle kvinder i et eller andet omfang tænder seksuelt på eget køn.

Dette betyder dog så langt fra, at de alle ønsker at gøre pirrende fantasi til virkelighed.

Undersøgelsen, publiceret i 'Journal of Sex Reseach', hvor flere hundrede heteroseksuelle kvinder deltog, viste, at hele 67 procent af kvinderne var seksuelt tiltrukket af andre kvinder.

Cirka 50 procent fantaserede om pigesex, og 45 procent havde kysset en anden kvinde.

Læs: Kvinder vilde med pigesex

Forkellige ting
Er faktum så, at de såkaldte heteroseksuelle kvinder, der fantaserer om forskellige typer af seksuel aktivitet med eget køn, i virkeligheden enten er lesbiske, biseksuelle eller bi-curious (seksuelt nysgerrig på eget køn)?

Annonce:

Eller er svaret måske rettere, at seksuel fantasi er et, mens fysisk virkelig i langt de fleste tilfælde er noget helt andet?

Attraction (tiltrækning) og action (fysisk udfoldelse), som forskerne bag undersøgelsen påpeger, behøver langt fra altid gå hånd i hånd - og årsagerne til dette kan være mange.

Fx er det meget udbredt at fantasere om forskellige yderst hardcore former for bondage og s/m-scenarioer, hvor endda vold, afstraffelse og voldtægt indgår, men at udleve denne type af fantasier i virkelighedens verden, er altså noget helt, helt andet.

Læs: Det betyder kvinders frække fantasier

Ikke føre ud
Fordi man tænker og tænder på tanken, ønsker man nødvendigvis ikke at føre den ud i (under)livet. Fx tænder ikke så få kvinder på tanken om at blive voldtaget af en eller flere fremmede mænd, men at blive det i virkeligheden – nej, vel!

Annonce:

Lige som ikke så få mænd – jo, det gør de altså! – fantaserer om at være seksuelt sammen med eget køn, dog uden at samme mænd reelt ønsker at føre de seksuelt pirrende scenarier ud i livet.

Læs: Pigesex er ikke utroskab

En helt tredje faktor, som måske nok kan virke skræmmende på mange, er, at mange af de forhold vi sexfantaserer om, mens vi seksuelt er sammen med vores partner, i bund og grund måske er lige så givende for senge-oplevelsen som selve den fysiske akt.

At fantasien om at have samleje med nabokonen i realiteten giver lige så meget, som det at være fysisk sammen med hustruen.

Hvorfor det nok er meget godt, vi ikke kan læse hinandens inderste og mest beskidte tanker.

Læs: Her er kvindernes frækkeste fantasier

Både mænd og kvinder fantaserer om eget køn
- Som undersøgelsen viser, er der rigtig mange, der fantaserer om, at have sex med eget køn. Det gælder både mænd og kvinder. Om man betragter sig selv som biseksuel alene på baggrund af fantasierne er forskelligt fra menneske til menneske, forklarer sexolog Vivi Hollænder.

Annonce:

- Hvis vi betragter vores seksuelle præferencer på en skala med 100 procent hetero i den ene ende og 100% homo i den anden, vil flertallet befinde sig et sted mellem de to ydrepunkter, og vi behøver ikke at befinde os samme sted hele livet igennem.

Læs: Masser af analsex til bi-piger

- Vi har en tendens til at placere os selv og andre i snævert definerede kasser og sætte etiketter på vores seksualitet. Men seksualiteten er mangfoldig og foranderlig, og det må være helt op til det enkelte menneske selv at definere sin egen seksualitet.

- Foretager man en seksuel handling med en af eget køn, er der reelt tale om en homoseksuel handling, men nogle mennesker, det gælder både mænd og kvinder, dyrker sex med eget køn og betegner sig alligevel som heteroseksuelle, fordi hovedparten og den følelsesmæssige del af deres seksualitet retter sig mod det modsatte køn. Andre, som har tilsvarende adfærd, vil betragte sig selv som biseksuelle.

Læs: Vi er vilde med bi-sex

Annonce:

Hele livet
Mange mennesker kan fx nyde billeder og fantasier om sit eget køn uden at have lyst til at føre fantasierne ud i livet. Nogle får med tiden endda mod på at afprøve fantasierne, mens fantasierne for andre måske mister deres tiltrækningskraft, forklarer Hollænder.

Mennesker er vidt forskellige, og der er hverken grund til at skamme sig eller blive bekymret, hvis man er i tvivl om, hvilken bås man hører til i. Det er helt naturligt og normalt at bevæge sig frem og tilbage på skalaen, mener Hollænder.

- Men så længe homo- og biseksualitet fortsat er lidt tabubelagt, vil der desværre være mennesker, som kan blive forskrækkede, hvis de mærker en tiltrækning af eget køn. De forsøger af alle kræfter at undertrykke disse tendenser, mens de krampagtig fastholder deres status som 100 procent heteroseksuelle, siger sexolog Vivi Hollænder fra bedresexliv.dk.

Læs: Hetero i dag - homo i morgen

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: