Sexolog får orgasme på TV

- Det skulle vi have gjort for længe siden. Sådan siger sexolog om onani-orgasme i TV-program, som vækker debat i Norge

Orgasmeeksperten Betty Dodson giver instruktion på TV (Foto: Kristian Linnemann)
Orgasmeeksperten Betty Dodson giver instruktion på TV (Foto: Kristian Linnemann)

NRK, den pæne norske TV-kanal, har et program, der ikke har det så svært ved at komme ned under bæltestedet.

I modsætning til, hvad der åbenbart er public service-begrebet her i landet, tør de tage sex alvorligt i programmet 'Trekant'.

Det vækker dog alligevel en smule debat i broderlandet i det kolde nord.

For i morgen viser de nærbilleder af, at den amerikanske sexolog Carlin Ross ligger med spredte ben og onanerer sig til orgasme.

SE OGSÅ: TV: Her får hun sprøjteorgasme i fjernsynet

Hun får kyndig vejledning af sex-guruen 82-årige Betty Dodson.

I fællesskab lærer de programværten, 21-årige Johanna Djena Bråthen Zamble, hvordan hun får størst glæde af sex med sig selv.

Den daglige leder af den kristne medieforbruger-organisation Familie & Medier har set afsnittet, men han er ikke begejstret.

- Såvel det, at de filmer en kvindes underliv og det at de har en model der mastuberer er spekulativt og unødvendigt. Jeg forstår ikke, at det er nødvendigt for at opnå det de vil med undervisningen, siger Jarle Haugland.

Andre er mere vilde med programmet:

- Jeg synes det er godt gjort og ville ønske det var sket tidligere. Så ville mange kvinder formentlig havde fundet ud af deres egen seksualitet for længe siden. Det at vise nydende sex p åen så selvfølgelig måde gør, at man erkender tilladelsen til at nyde sig selv, siger sexolog Gro Isachsen, der ligeledes har set programmet, til nrk.no.

TV-stationen forsvarer naturligvis programmet og afviser at indslaget er lavet af hensyn til chokeffekten:

- Gennem brugen af Betty Dodson og hendes assistent får vi vist, hvordan man kan opnå en orgasme bedre end hvis vi havde brugt plancher. Vi laver ikke sensations-TV (nej, da fy-føj, red), men en god, underholdende og informativ seriem om sex. Kvindekønnet er paradoksalt nok ikke særlig eksporneret uden for pornoindustrien. Vi mener, det er vigtigt at normalisere det, siger redaktionschef Håkon Moslet.

Du kan læse og se mere om programmet 'Trekant' her