Singlekvinder går i sexklub

Ny sextrend? Tre danske singlepiger fortæller, hvorfor de dater i swingerklubber

Tre danske kvinder fortæller, at de føler sig mere trygge i swingerklub end på diskotek. (Foto:
Tre danske kvinder fortæller, at de føler sig mere trygge i swingerklub end på diskotek. (Foto:

Der er ikke længere så mange myter og fordomme om sex- og swingerklubber i Danmark, så mange, også singlekvinder, går ind i swingerverdenen uden at skamme sig.

Målet for kvinderne er ikke altid den lave entre, der næsten koster gratis for singlekvinder, og uforpligtende sex. Nogle kvinder vælger at arrangere første date i sex- eller swinger-klubben frem for på cafeen eller diskoteket - og primært af eget sikkerhedshensyn.

Læs: Sådan dyrker vi swingersex

Vi har talt med tre af disse kvinder, Gitte, Lisa og Rikke:

Respekt
- Den sikkerhed, der er for en singlepige ved at komme et sted, hvor folk ikke er for fulde og generelt behandler hinanden med stor respekt, gør, at jeg meget hellere vil date en fyr eller en pige her i klubben end fx på et diskotek inde i byen, fortæller 23-årige Gitte fra Århus, der føler stor tryghed ved at komme i Tucan Swinger og Wellness Club i Almind ved Kolding.

Her føjer hun, at respekten for det enkelte individs grænser er langt højere end i fx diskoteksmiljøet, hvor alkohol og andre typer af virkelighedsforvrængende stoffer gør hende utryg.

Via scor.dk fandt Gitte som 20-årig frem til Tucan, og første gang, hun var i swingerklubben, var i forbindelse med et åbent hus arrangement, hvor man som ny og nysgerrig har mulighed for at snuse til tingene, uden at skulle en tur i omklædningen og rende på et hardcore gruppesex-party.

Læs: Her må du knalde på dansegulvet

Dater i klubben
- Hurtigt fandt jeg stor glæde ved at komme i klubben, og i dag, hvor jeg atter er single, bruger jeg i høj grad Tucan til at date i - dog uden at det nødvendigvis behøves at ende med sex. Slet ikke. For er kemien og tiltrækningen ikke tilstede, når man så endelig mødes, så nøjes man da bare med at hygge sammen over en sodavand - også selv om man er i swingerklub, fortsætter Gitte, der er biseksuel, og som pt. forsøger at finde ud af, om hun seksuelt kan klare sig uden en mand.

- For mig er det forbundet med stor sikkerhed og tryghed at mødes på et sted som Tucan, frem for at mødes hjemme hos enten den ene eller anden - eller fx ude i byen. Desuden har jeg stærkt på fornemmelsen, at kun flere og flere både kvinder og mænd benytter sig af miljøet til at date i.

- I klubben kan man også meget hurtigere komme ind på livet af folk, og ingen tager det ilde op, hvis man spørger til både det ene og andet. Det er jo et frisindet miljø, hvor man kan tale og diskutere om alt mellem himmel og jord, smiler Gitte, der er overbevist om, at unge så småt har fået øjnene op for swinger-miljøet som krydderi og/eller måske ligefrem alternativ til det mere traditionelle byliv.

Læs: Ida låner sin mand ud til sex

Mere ærlige i sexklubben
- Da jeg var teenager og i begyndelsen af 20’erne, gik jeg ret meget i byen sammen med veninderne, ofte et par gange eller tre om ugen, men kun sjældent følte jeg mig specielt sikker, siger 28-årige Lisa fra Amager, der via SwingerDating.dk fandt frem til den københavnske sexklub Swingers No.1, hvor hun nu kommer en gang om ugen.

- Lige gyldigt hvor man i dag går hen, opstår der med jævne mellemrum ballade, og tillader man sig som pige/kvinde at have tøj hvor, der fremhæver formerne, så anser mange mænd det desværre som en direkte invitation til at rage løs på en. Der altså er ret så ubehageligt.

- Desuden har jeg altid haft svært ved både piger og fyre, der drikker sig sanseløst fulde - og så efterfølgende undskylder deres dumheder med, at det var alkoholens skyld, eller at de overhovedet intet kan huske.

Læs: Forkæl hende med en ekstra mand i sengen

- Jeg er da overbevist om, at jeg lige så vel kunne score på diskoteket eller natklubben. Men da jeg ikke ønsker at risikere noget, samt kun er på udkig efter sikker og uforpligtende sex, så går jeg 100 gange hellere i klub.

- Her kommer vi alle for det samme, og et nej bliver sgu respekteret hver gang - ellers ryger man ud. Sådan er det så langt fra altid ude i byen - og da slet ikke, når der er blevet drukket tæt, påpeger Lisa, der også skæver til pengepungen, når hun i dag går i byen.

-I Swingers No.1 er man som pige næsten 100 procent garanteret sex, og når man ikke gider mere, så tager man bare hjem igen, og da det koster under 100 kroner for en singlepige at komme ind, så er mine byture blevet ret meget billigere end tidligere. Og nej, det hele handler ikke om sex. I klubben kan vi sgu tale om alt mellem himmel og jord, der overhovedet intet har med sex at gøre, siger singlepigen Lisa.

Læs: Derfor søger sexklubber flere mænd

Tager ham ikke med hjem, men gerne med i klub
48-årige Rikke fra København har det seneste års tid med hud og hår kastet sig over livet sexklubmiljøet. Rikke er single og primært til fyre, der er en del yngre end hun selv, og frem for at mødes med en ny mand hjemme hos enten ham eller hende, så aftaler hun meget hellere en date i stamklubben i Vanløse.

- Der er da nogen, der kærligt driller mig med, at swingerklubben Adam og Eva er blevet mit andet hjem, og der er da også noget om snakken. Som regel kommer jeg jo i klubben to-fire gange om ugen, men altså ikke udelukkende for at dyrke sex. Så langt fra.

- Og sådan er det også, hvis jeg aftaler at mødes med en fyr inde i klubben, jeg fx kun har skrevet med over nettet. Selvfølgelig kan det da godt ende med sex, meget gerne, men kemien skal helt være til stede, forklarer Rikke, der mener, at fyrene i Adam og Eva er meget anderledes end de, man render på ude i byen.

Læs: Her kan du låne en kone til sex

- Derfor har jeg også det princip, at jeg aldrig tager en fyr med hjem, før jeg kender ham rigtig godt. Før jeg for alvor er tryg i hans selskab. Så vil han på date med mig, så foregår det altså inde i klubben - og det er de fleste da også med på, smiler Rikke, der også synes om det faktum, at alle i klubben er lige.

Lige så snart, man er kommet indenfor dørene, er der ikke forskel på høj og lav, alle er lige -. og når man på et tidspunkt tager fra stedet igen, så bliver alt indenfor murene - og det er altså en fed følelse, mener Rikke, der har anbefalet andre singlekvinder at tage skridtet ind i sexklubverdenen.

- Jeg er helt overbevist om, at mange flere, både mænd og kvinder, vil få øjnene op for denne her verden, hvor folk er 100 gange mere ærlige og trygge end udenfor murene. Her passer vi godt på hinanden, og grænser er til for at overholdes, og skulle der endelig ske noget, så sørger værtinden for hurtigt at få styr på tingene, siger Rikke.

Læs: Vi tog på s/mklub på vores bryllupsdag