Annonce:
Annonce:

Sådan undgår du bøvl med eks’en

Det kan lade sig gøre at få et fornuftigt forhold sin ekskæreste

Hvordan bruddet kom - snigende eller som et lyn fra en klar himmel - er ikke vigtigt. Det vigtige er, hvad I gør bagefter. Forholdet efter forholdet. (Foto: colourbox.com)
Hvordan bruddet kom - snigende eller som et lyn fra en klar himmel - er ikke vigtigt. Det vigtige er, hvad I gør bagefter. Forholdet efter forholdet. (Foto: colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Det virker måske uendeligt fjert og nærmest uvirkeligt, men engang var I gyldne og hinandens bedste venner.

Nu er I knap på talefod. Kun de aller mest nødvendige meldinge slipper gennem muren af bitterhed, vrede og forsmået kærlighed.

Din synes muligvis, din eks er en nar, der hører din fortid til. Men det en nar, der - især hvis I har børn - er en uundgåelig del af den fremtid.

Derfor er det en rigtigt god ide at få et godt forhold til ham eller hende, der muligvis engang var dit livs kærlighed, men som nu mere fremstår som dit livs fejltagelse.

Læs: Sådan kommer du ud af et forhold

Gode råd
På aftonbladet.se har parforholdseksperten Nicolas Jacquemot, der lige har udgivet en bog i Sverige med titlen ’Du och ditt ex - om relationen efter relationen’, en række gode råd om, hvordan du får et bedre forhold til din tidligere kæreste.

Annonce:

- Det er ikke ualmindeligt, at den ene part vil hævne sig og gøre separationen sværere ved at være søge konflikter og være umedgørlig, siger han.

Hvordan bruddet kom - snigende eller som et lyn fra en klar himmel - betyder ikke så meget. Det vigtige er, hvad I gør bagefter. Forholdet efter forholdet.

Læs: Det lærte vi af vores skilsmisse

Balance
Det er en svær balancegang med mange faldgruber:

- Kommunikationen går i hårdknude, begge er såret, og det kan være svært at handle og tænke konstruktivt.

En typisk fejl er at hævne sig ved at gøre sig ud til bens eller ved at lade være med at kommunikere overhovedet.

- Selv om man ikke selv har villet skilles, bliver man nødt til at acceptere den og handle ud fra det for at komme videre, forklarer Jacquemot.

Annonce:

Det er selvfølgelig sværere, når skilsmissen kom på baggrund af et svigt og en eller begge føler stor vrede, end hvis bruddet er en fælles beslutning, hvor man vedbliver at være venner. Det har dog den risiko, at det kan være svært at lade andre komme ind.

For den, der er bitter og såret, råder Nicolas Jacquemot til at tale med venner og at fokusere på de gode ting som børnene, arbejdet, hobbyer og muligheden for at møde en ny.

Læs: S ådan får du et brud uden bitterhed

5 råd til den nyseparerede:
1. Informer jeres venner og familie samtidig. Tal sammen om, hvad I vil sige og forbered svar. Undgå at tvinge dem til at vælge side.

2. Inddrag ikke børnene i separationen. Tal ikke dårligt om eks’en, mens de hører på det. De har brug for begge forældre.

3. Find et venskabsniveau, der passer jer. Det kan være at mødes tit eller kun et par gange om året.

4. Fortæl ikke alt til din eks. Især i begyndelsen, hvor der ikke at skabt en passende følelsesmæssig distance til kærlighedsforholdet.

5. Søg hjælp. Vær ikke bange for at få fat i en familieterapeut, hvis I er kørt fast.

Annonce:

Læs: 5 gode råd til den nyskilte

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: