Øh, var det en orgasme..?

Mange kvinder ved ikke, om de nogensinde har fået en g-punktsorgasme eller ej

Det er tilsyneladende stadig meget noget a lære om sex, især hvad angår den næsten mytologiske orgasme-form, mener indehaver af sexdatingsitet Singlesex.dk, Morten Fabricius, der for nylig satte 500 gratis g-punktsdildoer på højkant til de første 500 kvinder, der ønskede at svare på spørgsmål om viden og egne erfaringer omhandlende netop g-punktet.

På spørgsmålet ’har du nogensinde fået en g-punktsorgasme?’ svarede 41 procent af undersøgelsens kvinder ja, 25 procent nej, mens hele 32 procent af de adspurgte svarede måske (er ikke helt sikker).

Ifølge Fabricius er det et godt billede på, hvor usikre mange kvinder er omkring, hvordan det overhoved opleves at få en g-punktsorgasme. Og på spørgsmålet ’har du nemt ved at opnå g-punktsorgasme?’ viser svarprocenterne også ret tydeligt, at det for langt de fleste kvinder ikke er specielt nemt blot at opnå orgasme-formen, for 12 procent svarede ja, 32 procent, at der skal arbejdes lidt for sagen, mens orgasmen for 27 procent næsten er umulig at komme i nærheden af.

En hjælpende hånd
- Jeg er ikke ekspert, men hvis ens partner giver en hånd med, opnår man lettere g-punkts-orgasme. Dette tyder både denne og en af vore tidligere undersøgelser på, fortsætter Morten Fabricius.

Ifølge undersøgelsen opnår 3 procent af kvinderne nemmest orgasmen ved selv at stimulere g-punktet med fingrene. 12 procent har størst succes ved at benytte en g-punktsvibrator. 10 procent får nemmest orgasmen ved at partneren benytter en g-punktsvibrator på dem. Og hele 36 procent ved, at partneren stimulerer g-punktet.

Ikke alle kvinder har punktet
Ifølge den italienske forsker, Emmanuelle Jannini, er forklaringen på, at ikke alle kvinder evner at få g-punktsorgasme, at ikke alle kvinder reelt har et g-punkt.

Via ultralyd undersøgte forskeren ni kvinder, der alle havde oplevet skede-orgasmer, samt 11 andre kvinder, der endnu ikke havde haft held med foretagendet. Resultatet af undersøgelsen viste, at tykkelsen af vævet omkring g-punktet var meget afgørende for, om det overhovedet var muligt at opnå orgasmen eller ej.

Sådan stimulerer du bedst g-punktet
Mandebladets Classics rapports sexbrevkasseredaktør og sexlegetøjs-ekspert, Joan Pickering, der er tilknyttet singlesex.dk som konsulent, guider dig til g-punktet:

- For at finde og stimulere g-punktet, der befinder sig få centimeter oppe i skeden, oppe imod skambenet, er det nemmest, hvis man ligger på ryggen med let spredte og let bøjede ben. Anbring også gerne en pude under bagdelen, så hofterne skydes en smule op - og er man på forhånd ikke våd, er det en rigtig god ide at benytte glidecreme, der får det hele til at glide så meget nemmere.

Før så pege- og langfingeren cirka fem centimer ind og bøj dem som en krog, hvor fingerspidserne peger opad, op til g-punktet, der er lidt rillet på overfladen. Massér med fingerspidserne så punktet, der i forbindelse med stimulation bliver mere og mere glat/blødt/svampet. Området udvider sig, man gradvis bliver mere og mere våd i skeden.

Hvis man har en partner, der har lyst til at give et par hjælpende fingre, bør du helt klart lade ham/hende komme til. For kan man læne sig tilbage og blot nyde behandlingen, er der for langt de fleste kvinder noget større chance for at opnå den ønskede orgasme.