Annonce:
Annonce:

Krisen gør mænd utro

Det handler om at sprede sine gener, når man står overfor døden

- Jeg har dødsangst - lad os knalde! (Foto: colourbox.com)
- Jeg har dødsangst - lad os knalde! (Foto: colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Finanskrisen, der har udviklet sig til en global og vedværende gældkrise, kan trigge noget i mænd, så de får lyst til at søge flere korttidspartnere.

Det hævder evolutionspsykologen Omri Gillath, University of Kansas, i en undersøgelse publiceret i 'Journal of Experimental Social Psychology.'

Gillath arbejder ud fra en teori om, at mænd har en tendens til at arbejde efter en parringstrategi med flere korttidspartnere, når de står over fjendtligt milø, der kan true deres overlevelseschancer.

I studiet fik Gillath og hans medforskere en række mænd til at tænke på og bekymre sig over egen død, hvilket skulle imitere en situation med lav overlevesesmuliged.

De mænd reagerede efterfølgende kraftigere på frække billeder og fik hurtigere puls, end hvor de først skulle tænke på fx tandpine.

Læs: Efterspil skal forhindre utroskab

Annonce:

Afkom
- Vi er genetisk designet til at reproducere, og miljøet fortæller os, hvilken strategi der er den bedste for at videreføre vores gener, siger Omri Gillath, Ifølge sciencedaily.com.

- Hvis du tror, du snart skal dø, er der en stor fordel for manden at gå efter mange korttidspartnere, så der er større sandsynlighed for afkom - og så håbe, at nogle af dem overlever. Kvinder kan ikke gøre det samme.

- Det betyder, tror vi, at under forhold med lav ringe for overlevelse, er mænd mere villige til at søge sex uden for det monogame forhold for at sprede deres gener, forklarer Gillath.

Tidligere demografisk forskning har vist, at der fx i rige lande er lavere fødselsrate, og at alder for sexdebut er lavere i fattige områder.

Læs: Derfor er vi ikke utro hele tiden

Ikke penge nok
Gillat mener, at hans studier kan have relevans I forhold til den globale gældskrise og den følgende frygt, arbejdsløshed og dårligere leveforhold.

Annonce:

- Økonomien signalerer, at vi har ringere chance for at overleve. Der er ikke penge nok, vi ved ikke, om vi beholder vores job, vi ved ikke, om vi kan forsørge vores børn. Det er ligesom at være på savannen og opdage, at der ikke er nok frugt og dyr. Under sådanne forhold kan manden føle sig inklineret til at sprede sin gener og derfor være klar til sex.

Om den nylige succes i Danmark og udlandet for utroskabssites som victoriamillan på den måde hænger sammen med krisen, melder historien intet om.

Tidligere har vi skrevet om, hvordan krisen kan give en bløde mand en større chance på kødmarkedet, fordi kvinders parringstrategi skulle være omvendt under de forhold. De har i endnu højere grad brug for en stabil mand, der kan hjælp med afkommet, er teorien.

Læs: Seks tegn på at din partner vil være utro

Klik her - og få gode råd om utroskab af vores nye sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: