Mænds seks værste datingfejl

Og lidt om, hvordan man datede i de gode, gamle dage

Regel nr. 1: Du skal ikke snakke hende ned på den første date. (Foto: colourbox.com)
Regel nr. 1: Du skal ikke snakke hende ned på den første date. (Foto: colourbox.com)

Det er afgørende for din succes, på arbejdsmarkedet såvel som på kødmarkedet, at du kender de sociale spilleregler - eller det, man i en anden tid kaldte etiketten.

I de gode, gamle dage - hvilket i denne forbindelse vil sige før fri sex og fri porno, før Generation X og Generation Fucked Up og før netdating og speeddating - skulle man mestre nogle meget strenge, men dog simple grundregler for at begå sig i det spirende (og kyske) datingmiljø, som efterkrigstidens teenagere stod over for.

På videoen over denne artikel kan du se en grundig og pædagogisk amerikansk kortfilm fra 1949, der søgte at hjælpe de forvirrede unge kvinder og mænd, når de skulle til at spille med i the dating game.

Den er ret morsom, hvis vi selv skal sige det.

Fejl
But that was then - this is now. Hvor uforpligtende sex tilsyneladende florerer som klamydia på Sunny Beach, og hvor man(d) bare skal gå op til den nærmeste kvinde og sige: 'Giver du ikke noget fisse - jeg ved du har!'

Og dog. Der er masser af muligheder for at kvaje sig, når man skal finde en partner. For der er uskrevne regler og rammer, som mange bryder - uden at vide det.

Vi bad sexolog, parterapeut og datingekspert Rikke Thuesen, som du måske kender fra tv-serien 'De unge mødres drøm’, om at komme med nogle bud på, hvilke fejl mænd typisk begår.

Vi har delt dem op i tre største fejl, når man netdater, og de tre største, når man vel er kommet på date i det virkelige liv.

Læs: Datingguide: Kom godt i gang

Tre fejl på nettet:

1. Dårligt billede på profilen
En del mænd tror, det er nok at stå på toilettet og tage et billede ind i spejlet, og så smide det på datingprofilen, eller at tage et overkropsbillede, hvor de flekser for vildt, eller et billede, der viser lidt for meget…

Det holder ikke. Kvinderne vil gerne se, hvem du er, og hvordan du virkelig ser ud. Derfor er det vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvad det er du signalerer. Hvis du ikke engang gider bruge tid på at lægge et ordentligt billede på, er du så overhovedet interesseret i at gøre dig umage overhovedet..? tænker kvinder.

Få i stedet en ven til at tage et billede, som viser, hvem du er - og som ligner. Gerne et billede, hvor du er i gang med noget, der interesserer dig, så hun kan se lidt om, hvad det er for en type mand, hun kan møde.

2. Dårlig profiltekst
’Mand søger kvinde’ er ikke nok, eller ’skriv til mig mig, hvad du vil vide mere - og du skal få et svar.’

Igen lader han initiativet og arbejdet være op til hende. Han skal skrive en profil, som fortæller, hvem han er, hvorfor han er interessant, og hvad hun kan få ud af at date lige netop ham frem for alle de andre på markedet.

Læs: Sådan skriver du en profil

3. Dårlig åbning
Hvis en mand skriver beskeder til kvinder på netdating som ’hej Smukke - du er for lækker’ eller ’hej søde, hvad så?’ eller ’er du til noget? og så oven i købet forventer at få et svar tilbage, så kan det være, han må vente længe.

Tag initiativet på en ordentlig måde. Læs hendes profil, brug noget af det, hun skriver og refererer til det, og fortæl, hvorfor du skriver til hende, hvad du gerne vil opnå, og hvorfor du er interessant for hende.

Læs: Sådan finder du en netkæreste

Tre datingfejl - live:

1. Han snakker for meget
Kvinder kan godt lide at tale om sig selv, så lad være med at holde det store foredrag og snak hende ned - giv hende meget opmærksomhed, og stil en masse spørgsmål. Lad hende tale - det vil gøre hende glad, og du får point.

2. Han lader hende styre
Det vidner om, at han ikke er stærk nok, hvis han lader hende styre hele showet. For så vil det garanteret også være sådan, hvis de indleder et forhold. Så vis hende fra starten, at du godt kan sætte agendaen - bestem hvilket bord I skal sidde ved, og bestil ved tjeneren, vær lidt galant.

3. Går for hurtigt frem
Han er for pushy og vil kysse eller opfordrer til sex på første date. Lad vær' med det. Selv om hun er dejlig, så lad være med at tage initiativet der. Du må godt lade hende vide, du synes, hun er lækker, men det er smart at holde lidt afstand. Ellers bliver du bare endnu en af dem i kategorien ’han ville bare i bukserne på mig’. Vær lidt hard to get - vis hende - at du ikke har travlt - måske ender det med at hun tager initiativet.

Læs: Få succes på 1. date

I morgen får du kvinders værste datingfejl