Annonce:
Annonce:

Er du jaloux på kærestens eks?

Det er egentlig lidt fjollet, men også ganske udbredt: Op til 45 procent af vores læsere er jaloux på deres kærestes eks

45 procent af de kvindelige læsere på ekstrabladet.dk er jaloux på deres kærestes eks. (Foto: Colourbox.com)
45 procent af de kvindelige læsere på ekstrabladet.dk er jaloux på deres kærestes eks. (Foto: Colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

I elsker hinanden. Og I var næppe jomfruer, da I mødtes. Derfor er det måske lidt unødvendigt at blive jaloux på din nuværende partners eks-kæreste(r).

Ikke desto mindre er det almindeligt at nære de svært kontrollerbare følelser af savn, frygt og vrede, som jalousi er.

- Det er i virkeligheden et lidt underligt paradoks, siger sexologen Rikke Thuesen til ekstrabladet.dk. Vi vil gerne have en kæreste med erfaring, både med hensyn til kærlighed, men så sandelig også i forhold til sex. Men samtidig vil vi også have, at vores kæreste på et andet plan er uberørt, at han eller hun er uden lig i lasten og klar og åben.

Kønsforskelle
Der er kønsforskelle i måden, vi er jaloux på kærestens eks, mener den 36-årige sexolog.

Annonce:

- Kvinder vil gerne have nogle oplevelser med sin nuværende mand, som er ganske unikke for de to. Det kan være alt fra et blowjob i en telefonboks til den der rejse til Paris. Hun kan lide følelsen af, at de har skabt deres egen lille verden, som ingen andre har. Derfor kan hun også blive såret, hvis hun pludselig hører, at han da også fik det der blowjob i en telefonboks af sin eks, da de var kærester.

Bedste elsker
Mænd er mere opsat på at være den bedste:

- Han vil have, at han er den bedste elsker, hun nogensinde har haft. At ingen andre har givet hende sådan nogle frække seksuelle oplevelser som ham. Og selvom han måske nok ved, at sandsynligheden for, at han har den største pik i forhold til hendes eks’er, vil han alligevel helst tro på det. Så hun skal ikke sige, at hun havde det mest liderlige sex med eks’en, og at han desuden havde verdens største pik. Også selvom det måske er rigtigt. Det ville være strategisk dumt af hende.

Uundgåeligt
Selvom jalousien kan synes uundgåelig, er det måder, hvorpå man kan lindre den.

Annonce:

- Først og fremmest skal eks’en opføre sig rigtigt. Hun/han skal respektere det ’nye’ forhold. Eks’en skal være åben og varm, og samtidig kan han/hun sige, at de er søde sammen. Og at vedkommende er glad for, at de har fundet hinanden. Det er også vigtigt, at vedkommende trækker sig væk, så den nye får plads.

Ikke alliance
Kæresten må endelig ikke lave en alliance med sin eks, hvor de taler meget om gamle dage, mens partneren hører på det:

- Han/hun vil meget let kunne føle sig udenfor, og det vil skabe grobund for jalousi. Men også vennekredsen skal forholde sig ordentligt. Og så skal de ikke for ofte referere til eks’en og det liv og de oplevelser, som de og parret havde sammen, siger Rikke Thuesen.

Tale om det
Hvis man er jaloux på sin partners eks, er det enormt vigtigt, at man taler om det med sin kæreste, for ellers kan det udvikle sig unødvendigt og blive værre.

- Man kan sige til sin kæreste, at ’det gør mig bange for at miste dig, når du taler for meget i telefon med din eks’, eller ’kan I ikke mødes til en kop kaffe i stedet for at drikke vin hjemme sammen. Det gør mig urolig’, eller hvad problemet nu er.

Annonce:

- Så kan partneren forholde sig konstruktivt til jalousien. Men samtidig er det selvfølgelig vigtigt, at den jaloux til en vis grænse må respektere partnerens omgang med sin eks. Det er trods alt en del af vedkommendes fortid, siger Rikke Thuesen til ekstrabladet.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: