Dansk fodboldhold får pornosponsor

Et kvindehold fra Aahus sponseres af sexsite

Hvad herrens rolle til højre i billedet helst præcist er, vides ikke. Men man har lov at gætte. (Privatfoto)
Hvad herrens rolle til højre i billedet helst præcist er, vides ikke. Men man har lov at gætte. (Privatfoto)

De løber rundt på banen i sponserede grønne trøjer med et firmanavn og -logo på: En banan. Det er helt almindeligt.

Det, der gør det lidt andeldes, er sponsoren: erotik.dk.

Trøjerne sidder på TST’s (Tilst Skjoldhøj True) damehold. Spillerne er mellem 21 og 26, nogle af dem har spillet sammen i mange år, og flere af dem på højt niveau - serie 2 og 3 - og 1. division.

Vi talte med Katrine, der spiller sidste mand. Hun fortæller, hvordan det går til, at et århusiansk kvindefodboldhold i serie 2 pludselig løber rundt og reklamerer for dildoer.

- En flok af pigerne sad en aften og ville samle holdet, men mange har syntes, det var blevet for dyrt og seriøst. Så vi manglede en sponsor. Normalt får man ud i lokalområdet - en håndværker, en pizzaria, en købmand - og forsøger at få sponsorpenge den vej.

Men ikke pigerne i TST. De tænkte ud af boksen. En af dem havde haft en god oplevelse med erotik.dk og foreslog sexlegetøjsitet som en mulighed. En opringning senere havde pigerne fundet en sponsor.

Får kampens bedste spiller så en dildo i stedet for en bamse?

- Nej, faktisk ikke, men vi har fået en kasse vareprøver. Som vi selv kan administrere ud fra den ide. Og så har vi fået en gigantisk didlo som vandrepokal.

Har der været reaktioner fra andre hold?

- Mange griner os. Men mest som en positiv respons. Vi får meget ros for at turde tænke anderledes. Og vores familier synes også, det er sjovt.

TST vandt sæsonens første kamp 5-2.

Det er første gang i Danmark, at et fodboldhold for kvinder sponseres af en udbyder af erotisk materiale. I 2008 blev Aarhus Universitets fodboldklub JAI's damehold støttet af funtoys.dk.