Se hvem der er mest utro

Omfattende amerikansk undersøgelse afslører, hvem der har størst sandsynlighed for at bolle ved siden af

Præstationangst kan måske lede til utroskab. (Foto: colourbox.com)
Præstationangst kan måske lede til utroskab. (Foto: colourbox.com)

Er din mand bange for ikke at kunne præstere ordentligt i sengen, er der større risiko for, at han er dig utro.

Det er en af konklusionerne i en amerikansk undersøgelse offentliggjort i ’Archives of Sexual Behavior.’

Forskerne fra University of Indiana, hvor det berømte Kinsey Institute er tilknyttet, udspurgte 506 mænd og 416 kvinder i parforhold om deres sexliv. Halvdelen var gift. Gennemsnitalderen var 31.

23 procent af mændene og 19 procent af kvinderne havde været utro i et eller andet omfang. Utroskab bliver her defineret som handlinger af seksuel karakter, som kan bringe forholdet i fare.

Læs hele rapporten her

Læs: Fem ting der leder til utroskab

Statistik
Det fremgik af resultaterne, at bekymringer over egne præstationer i sengen havde størst statistisk sammenhæng med utroskab.

Kvinder, der bekymrer sig om deres evne til at blive ophidset og at få orgasme, har hele otte procent større sandsynlighed at være utro for hver bekymring.

Mænd har seks procent større sandsynlighed for at bolle ved siden hver af deres seksuelle bekymringer såsom impotens og for tidlig sædafgang.

Mænd, der erkender, at de let bliver liderlige, havde mindst fire procent større sandsynlighed for at være utro. Det gjaldt ikke for kvinder, der til gengæld havde op 2,9 procent større risiko for utroskab, hvis de ikke var tilfredse i forholdet.

Kristine Mark, der er medforfatter på studiet, forklarer:

'Folk, der har mange seksuelle bekymringer (’sexual anxeity’), føler måske mindre pres, når de er sammen med en, der ikke kender deres seksuelle historie. Det kan også være sådan, at personer føler, at deres seksuelle problemer er forbundet med deres faste partner, og derfor søger de sex andre steder.'

Er man bekymret over sin partners eventuelle utroskab, skal man altså, ifølge forskerne, se på vedkommendes adfærd i sengen.

Læs: 10 tegn på han er utro

0 kommentarer
Vis kommentarer