Få næste gang til at føles som første gang

Her er fem sextips, som kan få et ellers rutinepræget sexliv til at føles frisk, frækt og forførende

Selv et velfungerende sex- og samliv kan blive bedre. (Foto: All Over)
Selv et velfungerende sex- og samliv kan blive bedre. (Foto: All Over)

If it ain’t broke, don’t fix it! hedder det, men det kan blive en sovepude at lade stå til i soveværelset.

En af største sexdræbere i et forhold er nemlig rutiner. Rutiner udvikler sig vaner, og vaner - også de gode - bliver kedelige i sengen.

Læs: Gennemkneppet drejebog stinker

Derfor bringer vi her nogle lette og let uartige tips til, hvordan dit næste knald kan blive lige så frækt og forførende som de første, I havde - uden den nervøse fumlen, stakåndede impotens, for tidlige sædafgang og de udeblevne orgasmer, som fulgte med i forholdets første tid. De er lånt af askdanandjennifer.com.

Læs: Knald kedsomheden væk

1. Vis din entusiasme
Man er normalt forsynet med en stor del nysgerrighed og ikke mindst entusiasme, når man lige har mødt hinanden. Man har lyst til hinanden hele tiden, og man er ikke bange for at vise det og fortælle det til sin partner.

Men nu vil du helst ikke virke desperat, krævende og kvælende - og samtidig du bange for afvisninger.

Glem det. Du skal fortælle din partner lige præcis, hvor meget du har lyst til vedkommende - også selv om det lyder som en kliche. Og hold dig ikke tilbage, for det kan være ret sexet at fortælle, hvordan du fx vil slikke din kæreste. Så sig det, som det er.

Læs: Sådan undgår du et kedeligt sexliv

2. Eksperimenter
En af de største og mest udbredte sexdræbere i et fast forhold er de faste rutiner. Du ved, hvad der virker hvordan, og du har totalt styr på, hvilke knapper der skal trykkes på hvornår. Også tidspunktet ligger også ret fast: Et hurtigt put om onsdagen og den lange om lørdagen, der som bekendt er Store Knaldedag.

Og du tænker: Hvis det virker, er der ingen grund til rokke ved det. Men da jeres forhold var nyt, eksperimenterede I hele tiden, med steder, stillinger og rækkefølge.

Så lad ikke erfaringen holde jer nede. Prøv noget nyt: S/M, legetøj. Gå op opdagelse i hinanden fantasier. Og når det så måske viser sig, at de gamle, afprøvede metoder alligevel var bedre, vil det jo føles som at komme hjem igen.

Læs: Perversioner er godt for dit forhold

3: Uventede steder
Kan du huske, da I sneg jer ud på toilettet til familiefesten og nuppede en quickie - eller bare et bette blowjob? Halvdelen af ophidselsen skyldtes risikoen for at blive knaldet, altså opdaget.

Så dyrk sex i et andet sted i huset end soveværelset, tag på hotel, eller prøv et toilet på en cafe eller et prøverum i H&M. Eller i bilen. Målet er at få jer ud af de trygge rammer og ud på de vilde vover.

Læs: Vi knalder i H&M's prøverum

4: Brug lang tid
Det er svært at få tid til sex, når man har job, unger og huslige pligter til op over begge ører. Dine egne behov prioriteres langt nede. Sådan var det ikke i begyndelsen. Der tog I jer den tid, det krævede.

Det skal I gøre igen. Den tid, I sætter af til at pleje forholdet, er godt givet ud: Bitre kærester og skilsmisser er dyre på alle måder.

Sæt sex på skemaet. Brug et par timer. Sluk telefonen. Og forvind ind i hinanden igen. Find sulten frem, find begæret efter din partner. Glem alt omkring jer. Sluk for verden og skru op for liderligheden.

Læs: Sæt sex på skemaet

5: Glem dig selv
Mange bliver alt for bevidste om sig selv med alderen. Stiller spørgsmålstegn ved alt, bliver endnu mere kritiske overfor egen krop og evner: ’Ser jeg dum/grim/forkert ud, når jeg gør eller siger det her..?’

Så drop al denne fokus på dig selv. Og slap af. Hvis du vil føles sexet, så opfør dig sexet, hvis du vil begæres, så begær. Hvis du vil have noget, så giv det.

Alt i alt handler det om at finde tilbage de lange nætter i hinandens favn, til det sjove, til nysgerrigheden. Til glæden.

Læs: Ti bud på bedre sex

0 kommentarer
Vis kommentarer