Kvinders sexliv bliver bedre med alderen

Fyrre, fed og færdig har fået fyresedlen

Kvinder over 40 hviler i deres seksualitet på en anden måde end yngre modeller. (Foto: colourbox.com)
Kvinder over 40 hviler i deres seksualitet på en anden måde end yngre modeller. (Foto: colourbox.com)

Kvinders sexliv bliver generelt bedre med alderen. Komplekserne fra ungdommen lægges på hylden til fordel for en evne til nyde sexlivet i fulde drag - også selv om rynker, deller og strækmærker måske ikke ligefrem pynter på overfladen

Det mener sexologen Vivi Hollænder fra bedresexliv.dk.

- Kvinder får generelt et mere afslappet forhold til både krop og seksualitet, når yngelpleje-årene er overstået. De får mere ro på, og hviler også langt mere i sig selv. Voksne kvinder ved, hvad de vil have, og de tør give sig hen til nydelsen. Samtidig slipper de mange af de forbehold, som kan hæmme i de yngre år, siger sexologen Vivi Hollænder fra.

Læs: Derfor er modne kvinder hotte

Ukompliceret
Mange kvinder over 40 år beskriver, at de oplever deres sexliv mere ukompliceret og tilfredsstillende med alderen. De har lært, at seksualitet ikke hænger sammen med perfektionisme.

Tendensen til at opfatte en ekstra delle som verdens undergang og fokusere på, hvorledes man tager sig ud under den seksuelle akt, er klart størst i de unge år og hæmmer mange unge kvinders sexlyst, mener Hollænder.

- Den ældre kvinde med den unge elsker udgør derfor ofte et godt seksuelt match. Hun skræmmes nemlig ikke af hans virilitet og legelyst. For ham er det mindre ukompliceret, fordi hun langt hen ad vejen kender sine lyster og grænser og heller ikke er bange for at give udtryk for dem, forklarer sexolog Vivi Hollænder.

Læs: Jeg er til ungt kød

Tabu
At unge mænd føler sig tiltrukket af ældre kvinder, er ikke nyt. Den tiltrækning har altid eksisteret, men er stødt imod vores konventioner. Derfor har denne alderskonstellation til alle tider været belagt med tabu, mener Hollænder.

Men da de første datingsider så dagens lys, hvor voksne kvinder hurtigt blev bombarderet med henvendelser fra yngre mænd, blev det langt mere tydeligt, at modne kvinder er i høj kurs. Seneste danske eksempel på dette er special-datingsitet cougarcentral.dk, hvor yngre mænd kan få kontakt til voksne kvinder - og naturligvis omvendt.

Læs: Her kan du score en moden kvinde

Modne kvinder vil have modne mænd
Men det er dog ikke alle voksne kvinder, der er lige begejstret over unge mænds kun stigende interesse.

- Mange voksne kvinder frabeder sig faktisk henvendelser fra yngre mænd. De ønsker sig en partner, de føler sig modenhedsmæssigt og mentalt jævnbyrdige med. Nogle kvinder føler sig hverken seksuelt eller intellektuelt tiltrukket af yngre mænd, hvorfor de udelukkende søger mænd, der er jævnaldrene eller ældre end de selv.

- Mange kvinder har også tilbøjelighed til at betragte yngre mænd som umodne drengerøve og tror, dog fejlagtigt, mener jeg, at alder automatisk medfører modenhed og styr på livet. I mine øjne snyder man sig selv ved at være så aldersfikseret - og det gælder altså begge veje, sexolog Vivi Hollænder.

En person, mand eller kvinde, på 25 år, kan både være voksen og velafbalanceret, mens en på 55 år fortsat kan være umoden og ansvarsløs:

- Generelt tillægger vi dåbsattesten alt for stor betydning, når vi bedømmer andre mennesker. Dette gælder i høj grad også på netdating, hvor mange langt hen ad vejen udelukkende søger kommende partner indenfor et meget snævert aldersspektrum.

Læs: 'Jeg vil bare have nogle unge fyre'

Opblødning på vej
Når det gælder aldersforskel den 'forkerte' vej rundt, ser det ud til, at der er en opblødning på vej. Alene det, at vi kalder det 'den forkerte vej' viser, hvor dybt forankret denne norm er, forklarer Vivi Hollænder. Blandt kvinder er der heller ikke den samme tradition for at føle sig smigret over opmærksom fra yngre mænd, som man ser hos mænd, der får opmærksomhed fra yngre kvinder.

- For mænd kan der være en vis form for prestige i at finde en ung kæreste, mens kvinderne indtil for ganske få år siden gik noget mere stille med dørene, hvis de havde en yngre elsker. Det var faktisk nærmest lidt skamfuldt.

- I takt med at vi stiller krav om det gode liv, inklusive det gode sexliv, og kvinderne selv er seksuelt udfarende og opsøgende, ser vi flere og flere variationer over det traditionelle parforhold, der hidtil har bestået af én mand og én kvinde. Han som regel ældre end hende.

I dag ser vi også forhold, der består to eller flere personer, på tværs af køn og alder. Det bliver mere acceptabelt, at et godt parforhold kan bestå af en ung mand og en ældre kvinde, uanset om det udelukkende er et seksuelt forhold eller et ægteskab, siger sexolog Vivi Hollænder fra bedresexliv.dk.

Læs: Krav om god sex stiger med alderen

1 af 2 Dette er en af de mest populære film modne kvinder på eromax.dk. Mon ikke det snarere er brysterne, der trækker husarerne til i dette tilfælde...
2 af 2 Kvinder over 40 hviler i deres seksualitet på en anden måde end yngre modeller. (Foto: colourbox.com)
0 kommentarer
Vis kommentarer