Annonce:
Annonce:

Utroskab er arveligt

Mænd, hvis fædre har bollet ved siden af, har større sandsynlighed for selv at falde i

Han ser godt ud og får derfor flere muligheder for at knalde ved siden af. Og det er altsammen genernes skyld. (Foto: colourbox.com)
Han ser godt ud og får derfor flere muligheder for at knalde ved siden af. Og det er altsammen genernes skyld. (Foto: colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

' Det er ikke min skyld - det er min fars.'

Den undskyldning kan du trække op af hatten, hvis du er 'kommet til' at stikke dit lem ind i andre kvinder end din kæreste.

For en mand, der har været utro, er der større risiko for, at hans søn også kan finde på at være bolle ved siden af. Omvendt påvirker en moders utroskab ikke datteren til at gøre det samme.

Det fremgår af en tjekkisk undersøgelse, der for nylig blev fremlagt på en konference for 'European Human Behaviour and Evolution Association.'

Det skriver dailymail.co.uk.

86 par deltog i undersøgelsen. De blev udspurgt individuelt om deres holdninger til parforhold og sex og om deres familiebaggrund og erfaringer med utroskab.

Læs: Gener skyld i utroskab

Generne
Selv om forskerne bag undersøgelsen påpeger, at sønner lærer af deres fars adfærd, ligger det meste af forklaringen i generne:

Annonce:

Ifølge evolutionspsykologen Martie Hasleton er forklaringen på, hvorfor kvinder ikke i samme grad bliver påvirket af mors utroskab som sønner af fædrenes, denne:

Attraktive fædre får ofte attraktive sønner, og attraktive mænd har en tendens til at være mere utro, fordi de har flere muligheder for det.

Læs: Derfor er machomænd gode til at score

Smukke kvinder
Smukke kvinder får ofte smukke døtre, men de opfører sig anderledes.

- Attraktive kvinder vil i højere grad gå efter at få en topkvalitets mage. Mænd og kvinder leder efter forskellige ting i et forhold. Så vi formoder, at kønnene bruger deres attraktive udseende på forskellig vis - mænd går efter seksuel variation, kvinder efter den bedst mulige partner og en god far for børnene, lyder det fra Hasleton.

Annonce:

Forskerne fandt også ud af, at mænds motivation for utroskab ikke havde at gøre med, om de var glade for deres forhold eller ej. Mænd er utro, fordi de vil have sex og et større antal sexpartnere, ikke fordi de er trætte af partneren.

Omvendt er det mere sandsynligt, at kvinder, der er utro, er utilfredse med deres forhold og derfor er på udkig efter en ny og bedre partner. Så skal hun huske at spørge den nye mand, om hans far har været uartig og knaldet ved siden af.

Læs: Se hvem der er mest utro

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: