Modne kvinder jager unge mænd

Modne kvinder over 40 har fået øjnene op for nyt ukendt territorie: Unge, sprøde og virile mænd under 30

Pas på derude! Modne kvinder har udvidet jagtmarkerne til også at omfatte unge, virile og sprøde mænd under 30. (Foto: Colourbox)
Pas på derude! Modne kvinder har udvidet jagtmarkerne til også at omfatte unge, virile og sprøde mænd under 30. (Foto: Colourbox)

Mænd har længe været kendt for at gå efter yngre kvinder, men nu vil modne kvinder over 40 også være med og har udvidet jagtmarkerne til unge, sprøde og virile mænd under 30. Det skriver Politiken.

Den nye scoretrend, hvor kvinder nedlægger 10-15 år yngre mænd, går under navnet 'cougar' (puma) og er senest blevet bekræftet på den nystartede datingside cougarcentral.dk, hvis servere brød sammen, da siden åbnede for få uger siden og 1500 ville oprette en profil.

LÆS OGSÅ: Her kan du score en moden kvinde

- Førhen var det primært mænd, der var sammen med yngre kvinder, fordi mændene havde magt og muligheder. Men i dag kan kvinderne sagtens selv skaffe sig magt og social status, og så bliver de yngre mænd, der er sprøde og fulde af energi pludselig interessante, forklarer sociolog Emilia van Hauen til Politiken.

- Der sker noget med kvinder, når de bliver frigjort fra yngelplejen. Hvor mænd har en tendens til at falde til ro, når børnene bliver store nok til at klare sig selv, tænker kvinden, 'hvad har verden mere til mig.' Det gælder også seksuelt.

LÆS OGSÅ: Her er mænds 6 værste datingfejl

Emilia van Hauen bliver bakket op af sexolog Jakob Olrik:

- Frem for at vælge en jævnaldrende mand, der typisk er ude efter en ligusterhæk, rækkehus og en Passat i indkørslen, foretrækker mange kvinder en yngre fyr, der ikke har forpligtelser, men i stedet har lyst til til at være spontan, forklarer Jakob Olrik.

0 kommentarer
Vis kommentarer