Derfor er modne kvinder hotte

40'erne er de nye 30'ere

Courtney Cox har alderen og udseendet til at deltage i ny miss-konkurrence. Nationaliteten kniber det med. (Foto: All Over)
Courtney Cox har alderen og udseendet til at deltage i ny miss-konkurrence. Nationaliteten kniber det med. (Foto: All Over)

De er alle steder, de der kvinder på 40 plus: Primetimekvinder som et netværk af forbrugerdygtige hunner, datingsite for modne damer, der søger unge elskere, og i diverse tv-serier som 'Desperate Housewifes' og 'Cougar Town'.

Og som man kan se på afstemningerne til højre for artiklen her, er kvinder i 40'erne de mest mest sexede.

Nu får de så også deres egen Miss-konkurrence på nettet.

15. juni lød startskuddet til årets Miss Hot konkurrencer, der afgøres ved stor livefinale i København til efteråret. I 2011 har mor og mormor også mulighed for at score miss-titel.

Mikkel Roesgaard, der står bag konkurrencerne, har valgt at køre hele tre sideløbende Miss Hot konkurrencer på nettet 2011. Disse afholdes i alderskategorierne 18 – 29 år, 30 – 39 år, +40 år.

- Man kan altså sagtens være brændende hot, selv om man har rundet både 40, 50 og 60 år, siger Mikkel Roesgaard, der efter sidste omgang Miss Hot, hvor der udelukkende var unge piger i finalen, fik en hel del henvendelser fra modne kvinder, der undrede sig over, at han ikke lavede en tilsvarende konkurrence for kvinder over 40 år.

- Derfor håber jeg da også meget på, at vi får rigtig mange deltagere i +40 kategorien, siger Mikkel Roesgaard, der netop har åbnet for tilmeldingen på konkurrencen, der i første ombæring finder sted på misshotinfo.dk.

Her kan man stemme på den kandidat, man synes bedst om, hvorpå de 10 piger i hver alderskategori, der har fået flest stemmer, går direkte videre til den store finale i efteråret, der finder sted i København.

Læs: Modne kvinder hitter i sexbranchen

Står stærkt i sit eget køn
- Når man har rundet de 40 år, står man stærkt i sit eget køn. Man har været igennem hele baduljen med samliv, børn, hus, bil og karriere. Som ung er man ofte utrolig usikker på sig selv – på trods af, at man faktisk har meget store fordele som udseende og fysikken med sig, siger Lene B. Jensen (der selv er +50), kvinden bag datingsitet 40plus.dk.

- Til gengæld har man som 'ældre' alle de psykiske fordele, man tørstede efter som yngre, og det giver altså en selvsikkerhed, selverkendelse og indre ro, charme og udstråling, siger Lene B. Jensen.

Så 40plus.dk kan meget vel vise sig at blive leveringsdygtig i indtil flere kandidater til den forestående Miss Hot Danmark 40+ titel.

- At runde de 40 år, er for mange en begyndelse på endnu et voksenliv, hvor man oplever en fantastisk løssluppenhed. En ny glæde ved en ny begyndelse på et nyt liv, hvor man afprøver og skubber til gamle og højst sandsynlig selvopsatte grænser.

- Livet slutter altså ikke, når børnene flyver fra reden. Tværtimod får man mulighed for at opdage sig selv i andre vinkler af livet, siger Lene B. Jensen.

- Det ligger i tiden, at vi i dag har et ønske om at have et godt og indholdsrigt liv langt op i alderdommen. Begrebet fyrre, fed og færdig gælder ikke længere – tværtimod! Mange føler, at det for alvor først begynder her.

Læs: Yngre elskere gør dig ung

Større krav
Vi holder os sunde og både fysisk og mentalt aktive længere, end vi gjorde tidligere, og vi stiller også krav om et godt og spændende sexliv langt op i årene. Desuden er en gammel sandhed, at kvinder topper seksuelt i fyrrene, mens mænd topper i 20erne, forklarer sexolog Vivi Hollænder, der ikke er i tvivl om, at 'charme, selvtillid og lækkert hår' kommer til at spille en vigtig faktor i +40 kategorien.

Dermed ikke sagt, at kvinder langt op i alderen ikke kan se forbandet godt ud - for det er der nemlig mange voksne kvinder, der gør, pointerer Vivi Hollænder. Tænk blot på kvinder som fx Pernille Aalund, Joan Ørting, Line Baun Danielsen osv.

- At unge mænd føler sig tiltrukket af ældre kvinder, er heller ikke nyt. Den tiltrækning har altid eksisteret, men den er stødt imod vores konventioner. Derfor har denne alderskonstellation været belagt med tabu.

Læs: Krav om god sex stiger med alderen

0 kommentarer
Vis kommentarer