Efterspil skal hindre utroskab

Mange føler sig snydt, når partneren falder i søvn efter sex

Hun vil kæle - han vil knalde... brikker. (Foto: All Over)
Hun vil kæle - han vil knalde... brikker. (Foto: All Over)

Vellykket eller ej. Sex er overstået. I ligger svedige og afslappede i sengen. Og en af jer falder prompte i komalignende søvn, mens den anden føler sig forladt.

Klicheen siger, at det er manden, der lægger sig til at sove efter sex, hvilket får kvinden til at føle sig underligt utilfredsstillet.

Men det omvendte er også tilfældet.

I hvert fald hvis man skal tro på resultaterne af en amerikansk undersøgelse med cirka 450 heteroseksuelle studerende.

Det skriver livescience.com.

Manden bag studiet, Daniel Kruger, der før har prydet disse sider med sin efterspilsforskning, fortæller, at samhørighedshormoner som oxytocin flyder i blodet efter sex, og det er en perfekt tid at bonde på.

Men ikke alle får det ønskede ud af eftersex. De personer - af begge køn - der oplevede, at deres partner oftest falder først i søvn efter sex, ønsker, at det ikke sker så tit, ligesom de efterlyser mere kommunikation og samhørighed.

Læs: Derfor skrider mænd efter sex

Savner efterspillet
Generelt var det dog sådan i undersøgelsen, at manden faldt om før den kvindelige partner - men også når kvinden døser hen, udtrykte manden altså, at han savner efterspillet.

- Det viser, at mænd ikke kun har en ting for øje. De går også op i parforholdet.

Dog går forskernes evolutionsteori alligevel på, at netop kvinder gearet til at skulle investere mere i deres afkom - graviditet og børnepleje - har de udviklet et større behov for mere efterspil med snak om forpligtelser.

Således kan efterspil og det at sove sammen efter sex være en udviklet kvindestrategi for at sørge for, at partneren ikke er utro. Og at falde i søvn lige efter sex er så mandens måde at undgå forpligtelsessamtalen… Ifølge forskerne.

Læs: Søvnig efter sex? Undgå efterspillet

0 kommentarer
Vis kommentarer