Retrokussen kommer

Hvad kalder du den: Det kvindelige kønsorgan er slagmark for en kamp på ord

Kussen er stor og behåret - fissen er glat og stram - eller hvad? (Foto: colourbox.com)
Kussen er stor og behåret - fissen er glat og stram - eller hvad? (Foto: colourbox.com)

Der er den kliniske vagina og den lidt tørre skede. Den nuttede mis. Den frække fisse. Og den skamfulde dernede. Og så ikke mindst den retromoderne kusse.

Mens fissen har været moderne og mere eller mindre glatbarberet gennem de sidste par årtier, er kussen ved at få rodfæste igen, især blandt kvinder der har et kønspolitisk mål med semantikken.

De fleste mænd (og kvinder), der er vokset i kølvandet på 70'erne rummelige og urskovsagtige kusse, får stadig konnotationer til urskovsagtige kæmpemåtter, kollektiver og 'Kvinde kend din krop', når de hører ordet.

Fissen er mere end et ord
Men de seneste år har flere og flere kvinder forsøgt at tilbageerobre kussen fra 70'ernes hængedynd og gøre det frækt og brugbart igen.

Kussomaten ville vise, at kvinder er skabt meget forskelligt, som et modbillede til det ' barbieagtige galtte look' af en fisse.

DR2 havde en termaften om kussen for et års tid siden, hvor det fremgik, at kussen altid er behæftet med betydninger langt ud over de anatomiske og det i langt højrere grad end pikken.

Med andre ord: kussen er tilbage - og den er sur! Eller hvad?

Hvad kalder du den - og hvorfor?

Læs: Kvinde - elsk din k....!