Tv-sex sundt for unges sexliv

Unge tør diskutere seksuelle emner med partner og venner, hvis de har set det i en episode af ’Sex and the City’, viser amerikansk undersøgelse

Når disse kvinder diskuterede sex, tog unge amerikanske seere emnerne op privat. (Foto: AP)
Når disse kvinder diskuterede sex, tog unge amerikanske seere emnerne op privat. (Foto: AP)

Når Samantha og Miranda i 'Sex and the City' diskuterer kønssygdomme med veninder, læger og sexpartnere, fungerer det ikke kun som underholdning for masserne.

For ifølge ny undersøgelse blandt amerikanske collegestuderende får den slags tv-episoder unge seere til at selv tage emnet med kæresten. Hvilket kan være gavnligt i forhold til at forhindre kønssygdomme.

De 242 studerende, der deltog i studiet, publiceret i Journal of Communication, blev forevist forskellige versioner af et afsnit af ’Sex and The City.’ I den uredigerede version taler Samantha og Miranda om HIV og klamydia med venner, læger og partnere.

I den anden version diskuterer skuespillerne emnet generelt og ikke udførligt. Den tredje gruppe så et helt andet afsnit, som var uden omtale af kønssygdomme.

Læs: Mediesex ikke skyld i sex-debut

Sætter dagsordenen
Det viste sig, at 46 procent af de deltagere, der havde set den første sexversion, talte om kønssygdomme med deres partner, inden for 14 dage efter de så afsnittet. 21 procent af de kvinder, der så den korte redigere version, havde haft emnet på bordet med kærten, mens blot 15 procent af dem, der havde set det andet ’Sex and the City’afsnit uden kønssygdomssnak, havde diskuteret det.

- Det er er kraftig adfærdsregulerende effekt af blot en episode, lyder det fra forskeren bag, Emily Moyer-Gusé fra Ohio State University, ifølge sciencedaily.com.

Både unge mænd og kvinder deltog i undersøgelsen, der ikke viste nogle kønsforskelle i adfærden.

Moyer-Gusé mener, at resultatet viser, at underholdning i høj grad kan være med til at sætte en dagsordenen omkring ting, man ellers ikke ville tale om:

- Seerne får en kode, et socialt manuskript, som de kan bruge i deres eget liv. Det får dem til at føle, de kan bringe disse svære emner på banen.

Læs: Fri mediesex til unge

0 kommentarer
Vis kommentarer