Annonce:
Annonce:

Nyd den sexede forskel

Jo mere forskellige vi er, desto bedre sex

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Jeg kendte engang en mand, som jeg var så vild med, at jeg bare lå og gloede betaget på ham, når han sov. Jeg syntes, alt var sexet. Hans krop, hans stemme, hans blik … ja, selv hans snorken. Det var mit livs kærlighed simpelt hen. Eller var det? For vores samtaler bestod mest i, at han fortalte om sine bedrifter. Og på en eller anden måde var luften altid så tungt ladet af sex, at vi aldrig lige nåede at runde de dybe samtaler.

Forholdet er en klassiker. Vi møder en, der kan give os gåsehud af lyst blot med en berøring. En, der tænder vores krop i sådan en grad, at hjernen slår helt fra, og hvor vi kan bolle fra morgen til aften, uden det bliver kedeligt, for der er spænding i luften fra start til slut.

Annonce:

Personen ville nok aldrig bestå venskabsprøven – men det er polaritet, så det sprøjter. Og det er fint nok for en stund, men et forhold, der kun er bygget på seksuel kemi og den store forskel, ender sjældent som et lykkeligt parforhold.

Annonce:

Læs: Sådan finder du din indre bad boy

Stener i stedet for sex
Til gengæld kan vi lære meget af det, for tit når sexlysten falder i et ægte kærlighedsforhold, skyldes det, at vi er blevet for ens. Der er ikke mange forskelle tilbage, vi dyrker ikke de maskuline og feminine sider i os selv – og dermed heller ikke hos hinanden.

– Vores største arbejde ligger i polariteten mellem mand og kvinde – altså forskellen på maskuline og feminine sider. Der skal polaritet til, før sex hæver sig over gulvhøjde, fortæller Joan Ørting.

– Mange, der har fundet deres soulmate, ender med at blive for ens og sidde og stene sammen foran tv, men når vi sidder der onsdag aften og siger: ’Nu skal vi også til at have sex’, er det om at gøre noget ved det.

For at forstå ordet polaritet kan man skele til et SM-forhold. Her er en enorm modsætning mellem masochisten og sadisten – det er polaritet i højeste potens, fordi rollerne er så tydelige.

– Vi kan gøre meget for lysten gennem vores adfærd. I stedet for at sidde og tale om problemer skal vi øve os på at styrke polariteten og holde den ved lige, siger Joan Ørting.

Annonce:

Læs: Find din indre prinsesse og få bedre sex

Op på stiletterne
Der er sjældent kommet et ophidsende resultat ud af samtaler som ’hvorfor gider du ikke elske længere?’ eller ’nu må vi altså også snart få gang i sexlivet igen’. Man kan blive enige om, at ’nu er det nu’, der skal ske noget, og så kan parterne gøre hver sit for at styrke den seksuelle energi.

Det kan være små ting, der skal til, som at klæde sig ud i tøj, der er ultrafeminint eller ultramaskulint: Kvinden i kjole, høje hæle og smykker, manden i jakkesæt eller andet tøj, der viser, at han er en mand.

– Gå i byen sammen og træk i den feminine og maskuline uniform, så det understreger forskellen på jer. Han tager styrer-rollen og vælger restaurant, trækker stolen ud og åbner bildøren, hun tager glad med og er åben. Manden står for ro, retning, mål og mission. Kvinden for lys, liv, leg og glæde, så derfor virker det at spille på kønsrollerne. Vi får mere lyst til hinanden.

Forskellen på det forhold, der er nævnt i begyndelsen af artiklen, og på det ægte kærlighedsforhold, hvor man har fundet en soul mate, man har lyst til at blive gammel med, er, at det næsten er umuligt at arbejde med det førstnævnte.

Når først den seksuelle gnist mellem parret er falmet, er der ikke rigtigt noget at arbejde på, fordi der hverken er den solidaritet eller det venskab, der skal til. Hvor et forhold, der blev indgået, fordi begge føler, at de har fundet verdens bedste menneske, sagtens kan repareres ved at ryste ’tvillingefølelsen’ af sig og finde tilbage til den lille forskel, som slet ikke er så lille endda.

– Jo større forskel der er på parterne, des mere polaritet. Og jo mere polaritet, desto mere tænder vi på hinanden.

Læs mere om kærlighed og polaritet mellem kønnene i ’Den maskuline mand’ af David Deida eller gå ind på hans hjemmeside Daviddeida.info.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: