G-punktet findes ikke

Det er nok en overraskelse for nogle kvinder, men ny forskning peger på, at det myteomspunde lystområde slet ikke eksisterer

Følg Sex & Samliv

Igennem de sidste 20-30 år har kvinder - og mange af deres mænd - i det meste af den vestlige verden jagtet et punkt cirka fem centimer oppe i skeden, blandt andet som følge af, at sexperter i dame- og mandeblade har omtalt g-punktet som erotikkens hellige gral.

Nogle har fundet fundet den hellige gral, andre ikke. Og lige siden den tyske gynækolog Ernst Gräfenberg lancerede sin ’opdagelse’ af punktet i en artikel i 1950, har det været diskuteret blandt læger, forskere og sexperter, om det overhovedet findes, og om kun nogle kvinder har det.

En britisk undersøgelse, der bliver offentliggjort i ' Journal of Sexual Medicine', blandt 1804 enæggede og tveæggede tvillinger i alderen 22 til 83 peger på, at g-punktet slet ikke eksisterer.

Ingen beviser
En af forskerne bag studiet, Tim Spector fra King’s College i London, siger ifølge dailymail, at nok kan kvinder argumentere for, at de har g-punktet, men i virkeligheden er det stort set umuligt at finde ægte beviser.

- Dette er det hidtil største undersøgelse af sin art, og den beviser ret tydeligt, at g-punktet er en subjektiv ting.

Andrea Burri, medforfatter til undersøgelsen, er bekymret for, at kvinder, der ikke har kunnet finde g-punktet, har følt sig utilstrækkelige.

- Det er uansvarligt at hævde eksistensen af noget, der aldrig er blevet bevist.

Spørgeskemaer
De mange tvillinger udfyldte spørgeskemaer, og forskernes antagelse var denne: Hvis den ene enæggede tvilling angiver, at hun har et g-punkt, vil den anden også, idet enæggede tvillinger har de samme gener.

Men i de tilfælde, hvor en tvilling angav, at hun havde et g-punkt, kunne forskerne ikke finde noget mønster i, om den anden tvilling også havde.

Faktisk havde enæggede tvillinger ikke større sandsynlighed for, at begge havde et g-punkt end blandt tveæggede.

56 procent af kvinderne angav, de havde punktet, men de var typisk yngre og mere seksuelt aktive.

Undersøgelsen kritiseres for at ikke forholde sig til deltagernes seksuelle orientering og deres mænd evner og udstyr samt det faktum, at tvillinger sjældent deler sexpartnere.

Mere fra Ekstra Bladet+

Qatar er et diktatur, styret af emiren og et præsteskab med rod i shariaen

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind