Stemmen afslører utroskab

Lyt dig frem til hans eller hendes udenomsægteskabelige lyster

Han taler trusserne af hende - men det gør han måske også med en masse andre. (Foto: All Over)
Han taler trusserne af hende - men det gør han måske også med en masse andre. (Foto: All Over)
Følg Sex & Samliv

Allerede på første date kan du afgøre, om vedkommende er en potentiel troløs man slut eller tøjte. For du kan høre det på stemmen.

Det hævder den canadiske psykolog Jillian O'Connor fra McMaster University, ifølge sciencedaily.com.

Studiet er publiceret i ’Evolutionary Psychology.’

120 mandlige og kvindelige collegestuderende (der er den politiske korrekte version af rotter, for hvad skulle forskere dog gøre uden alle disse studerende i deres forsøg) skulle lytte til mande- og kvindestemmer, der var blevet gjort lysere og mørkere.

De studerende skulle så bedømme, hvilke stemmer de syntes var mest attraktive, og hvor stor sandsynlighed der var for, at stemmens ejerdame eller -mand vil være utro.

Kvinder associerede en dyb mandestemme, som de også fandt mest tiltrækkende, med utroskab. Mænd forbandt en lys pigestemme med utroskab, ligesom de syntes, den lyse røst var mest attraktiv.

Læs: Frugtbare kvinder klar på machosex

Hormoner
Vores stemmeleje, vores pitch, er relateret til hormonniveauet, forklarer forskerne. Jo mere testosteronstruttende en mand er, desto dybere stemme. Jo mere østrogen der pumper gennem kvinden, desto lysere stemme.

Der er selvfølgelig mange andre paratmetre på spil, når det handler om seksuel adfærd (seksuelle, psykologiske og sociale), men der er en forbindelse mellem risikoen for utroskab og hormonniveauer, lyder det fra forskerne.

Så selv om mænd med meget testosteron ofte er alfahanner med magt og status og deraf følgende popularitet blandt hunner, er der altså også negative sider ved at investere i ham. At han har større sandsynlighed for at være utro, kan resultere i, at hun står alene med afkommet efterfølgende.

Derfor kan en kvinde have fordel af et kunne bedømme risikoen for utroskab allerede på et tidligt tidspunkt i parringsdansen.

Forskerne vil nu se på, om der er sammenhæng mellem stemmen og menneskers faktiske adfærd: Altså om mænd med dybe stemmer knalder i flæng - og om kvinder med lyse horer løs.

Læs: Sådan lyder en sexet kvindestemme

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+