Fyr op under forspillet

Spol tiden tilbage og leg som dengang I lige havde mødt hinanden

Fem minutters forspil er sjældent nok, hvis man har kendt sin partner længe. Joan Ørting anbefaler, at vi spoler tiden tilbage og genopdager vores sexpartner. (Foto: Corbis)
Fem minutters forspil er sjældent nok, hvis man har kendt sin partner længe. Joan Ørting anbefaler, at vi spoler tiden tilbage og genopdager vores sexpartner. (Foto: Corbis)

Øvelse gør mester, men rutine gør sløv. Med det in mente bliver vi af og til nødt til at starte på en frisk, så sex igen bliver sex og ikke bare et hurtigt knald i ægtesengen. Medmindre I er helt kulrede af nyforelskelse, skal der forspil til, før sexen bliver rigtig interessant, men når vi har kendt hinanden længe, er det så let at trykke på de sædvanlige knapper før samlejet og så bare køre derudad.

Derfor anbefaler Joan Ørting, at vi skal øve forspil i en periode på to-tre uger. Og øvelserne må ikke ende med samleje.

– Mange suser gennem forspillet, og så bliver samlejet slet ikke godt. Det, der normalt går galt, er, at vi har sex klokken kvart i elleve om aftenen, hvor vi er lige kommet i seng, rører to gange og boller. Hurtig start og hurtigt slut. Det efterlader en med en trist følelse. Man har slet ikke opnået den liderlighed eller fået al den kærlighed, man længes efter.

Læs: Sex under to timer er sjusk

Fra jævn til hot
Et par uger eller tre hvor parret aftaler, at de skal undersøge, hvordan de ophidser hinanden, uden det fører til sex – ja, hvor det slet ikke må føre til penetration – kan være en befrielse for det ’godt gifte’ par, som er gået kold i, at temperaturen hele tiden er på det jævne.

– Forspilstræning er kærlighedstræning. Man giver hinanden den tid og genopdager de dele på kroppen, man har glemt hos hinanden. Det er nærværende, uden at skulle føre nogen steder hen. Pikken må gerne være slap, for han skal ikke levere en stivert eller en klat. Og hun skal ikke præstere en orgasme, siger Joan Ørting.

Læs: Læserne: Dette er god sex

Føl dig frem
– Der er ingen pres, når man bare øver sig på forspil. Du behøver ikke blive liderlig efter ti minutter. Mange kvinder siger nej til sex, hvis de tænker: Jeg er ikke ophidset nok. Eller de gør det måske alligevel uden at få den der følelse af trance eller ekstase, og bagefter ligger man og er irriteret.

Når der skal øves, handler det om at skrue tiden tilbage. Helt tilbage til dengang, I netop havde mødt hinanden. Alt var spændende: Hvordan reagerer han, når jeg gør det her? Hvad har hun lyst til? Glem alt, hvad du har lært om din partner og føl dig frem – find g-punktet, arbejd med testiklerne, kys hele kroppen, masser ryggen, brug lette kærtegn og lad partneren være din guide. For i modsætning til selve sexakten, hvor man er sårbar over for kritik eller vejledning, er dette en øvelse – og vi skal jo være mestre. Sammen.

Læs: Få flere frække forspil

Nul sex
Teknik betyder ikke så meget her. Det, der er vigtigt, er at genopfinde forspillet sammen. Hvad virker godt? Og hvad virker slet ikke? Det kan virke urimeligt, når I nu – forhåbentlig – ender med at blive godt liderlige, men husk nu: Ingen samlejer i øve-ugerne.

– Det ville være så let at afslutte med samleje, men lad hinanden være i ophidset tilstand. Det handler nemlig også om at vænne sig til, at manden ikke bare skal stikke pikken ind og have udløsning. At det ikke er en hustrupligt at tungekys skal føre til sex. Det, vi har pligt til, er at lære hinanden at kende – uden det handler om at nå et mål – udløsningen, siger Joan Ørting.

– Så hold jeres aftale og lad det køre nogle uger. Derefter kan I gøre, som I vil, og når så forspillet begynder at køre sløjt igen, kan I gå tilbage til forspillet.

– Forspil er energi, og sex handler om energi. At akkumulere den seksuelle energi, for jo mere energi vi opbygger, jo mere liderlige er vi. Og jo bedre sex har vi.

Læs: Fem frække forspil, der gør ham vild