Annonce:
Annonce:

Vogt dig for kærlighed ved 1. blik

Jagter du 'instant love' og kærligheden ved det famøse første fortryllende øjeblik, er du måske offer for en myte

Kærlighed ved 1. blik eller begær ved 1. blik? Psykiater mener, det er overvurderet. (Foto: Colourbox.com)
Kærlighed ved 1. blik eller begær ved 1. blik? Psykiater mener, det er overvurderet. (Foto: Colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Det sitrede i din krop, da du første gang fik øje på, hvad der kunne være dit livs bedste scoring - igen. Men det er bare din krop, der spiller dig et puds. Det har nemlig intet med kærlighed at gøre.

40 procent af vores læsere tror på kærlighed ved første blik, men det kan være farligt, mener amerikansk psykiater. For myten om kærlighed ved første blik er skyld i mange forliste ægteskaber.

Det hævder den amerikanske psykiater og parforholdsekspert Gordon Livingston i bogen ’How To Love’.

Det er meget mere end blot en kemisk reaktion at blive forelsket, hævder han ifølge AAP. Han advarer mod at tage beslutninger udelukkende baseret på følelser.

- Vi har en tendens til at tage vigtige beslutninger på grundlag af overfladiske ting. Og det gør, at vi ofte begår katastrofale fejl, siger Livingston til nyhedsbureauet APP, ifølge smh.com.au.

Annonce:

Reklamens magt
Selvfølgelig er det noget, der hedder begær ved første møde, men vi ligger også under for en masse myter om både det magiske første møde samt samfundets og reklamens magt i forhold til, hvad vi synes er attraktivt, mener Livingston.

- Vi tiltrækkes automatisk af, hvad vi synes er attraktivt, men de smukke har ikke nødvendigvis det indre kvalitet, der kræves for at fungere i eu forhold

Folk opfører sig som om kærlighed kun er en kemisk reaktion, og som om hjernen og fornuften intet har med det at gøre.

Gordon Livingston lister ti egenskaber. Jo flere af dem din partner har (og dig selv, givetvis, red.), jo større er chancen for, at ægteskabet bliver lykkeligt. Venlighed, optimisme, mod, loyalitet, tolerance, fleksibilitet, humor, ærlighed, intelligens og skønhed.

Tjeck det i tide
Og sørg for at få tjekket det i tide, for der eksisterer en parterapi-ide om, at man skal lære at leve med hinandens mangler, at ingen er perfekt, og at man skal arbejde på sit forhold.

- Vi tror så meget på den ide, at vi overser, at vi måske valgte forkert partner fra begyndelsen, siger Livingston, der mener, vi ændres meget lidt med tiden.

Så hvis vi lærte allerede som teenagere lærte, hvordan man finder den rette partner, ville vejen dertil ikke blive så snoet og så ofte ende med skilsmisse.

Mener altså Gordon Linvingston, der håber, hans bog vil bringe lidt mere fornuft ind i folks valg af livspartner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: