Dating og swingersex for handicappede

Tabu: Handicappede har også behov sex og kærlighed, så datingsite satser på swingeraftener for folk, der falder uden for normen

Følg Sex & Samliv

Kraftig overvægt, gigt, depression, 'dåbsattest over dato', mere eller mindre handicappet - alle kvinder og mænd har glæde af et aktivt og tilfredsstillende sexliv, selv om spejlbilledet måske ikke lige siger Brad Pitt eller Angelina Jolie.

Klicheen siger, at det først og fremmest er det indre, der tæller, hvis man ønsker at finde sig en partner for livet.

Problemet for mange kærestesøgende voksne er bare, at potentielle partnere kun meget sjældent har tid og/eller overskud til at lære potentielle partneres indre værdier at kende - og da slet ikke, når det kommer til netdating, hvor titusindvis af profiler står i kø for at tiltrække sig størst mulig opmærksomhed, ikke mindst via fotos.

Et stort problem for hundredtusindvis af voksne danskere, der på den ene eller anden facon - fysisk eller psykisk, i andres øjne ofte skiller sig negativt ud. Og er man ligefrem handicappet, er man for alvor ringe stillet.

Handicappet med ekstra handicap
- På netdating kan det desværre aldrig blive lige for alle. Men i det mindste kan man forsøge at rette lidt op på nogle af skævhederne, så der bliver mere plads til alle de, mig selv inklusiv, der falder mere eller mindre udenfor idealbilledet af, hvordan den perfekte sexpartner/kæreste nu engang bør se ud, siger indehaver af Shinedating.nu, Jacob Dahl.

- Vi er nemlig mange, hvis ikke langt de fleste, der så langt fra lever op til netop idealbilledet af den ’perfekte partner’, men derfor kan vi jo godt have behov for et sundt og godt sexliv.

Dahl har i flere år døjet med en svær og kronisk ryglidelse. Ikke det bedste udgangspunkt, når man som normalt sexglad single kaster sig ud i kampen om kæreste og sex på det åbne marked, via nettet, hvor kampen er hård.

Et mødested
- Shinedating er ikke kommet til verden i håbet om at ændre folks syn på alle os, der på den ene eller anden facon skiller sig ud, for den kamp er under alle omstændigheder nærmest tabt på forhånd.

- I stedet vil vi forsøge at skabe et mødested i cyberspace, hvor håbet er, at folk er en smule mindre fordomsfulde overfor hinanden end på de fleste andre sites, fortsætter Jacob Dahl, der - som handicappet mand - selv ser sig som bunden af bunden, når det kommer til at få del af den 'fælles sex- og kærestekage'.

Det kan sexolog Vivi Hollænder bekræfte. Hun har stor erfaring med at hjælpe og vejlede handicappede og personale, der arbejder med handicappede.

- På datingmarkedet har kvinderne generelt det noget nemmere end mænd. Kvinder, i alle aldre, og det gælder også handicappede, får langt flere henvendelser og tilbud end mænd gør, hvorfor kvinder derfor også kan tillade sig at være noget mere kræsne.

Kvinder gifter sig i højere grad desuden opad, til bedre prestige og status, mens mænd - igen naturligvis generelt - er noget bedre til at se gennem fingre med udseende, status og eventuelle handicaps, forklarer sexolog Vivi Hollænder.

Læs: Sexundervisning til handicappede

Klubsex to gange om måneden
- Shinedating er selvfølgelig for alle, dog med vægten lagt på, at der også SKAL være plads til alle - og så er vi ved at lave en overbygning med klubsex i København for handicappede. Første gang bliver allerede i løbet af april måned, og fremover skal der så være klubdag/aften 1 til 2 gange om måneden for alle medlemmer af Shinedating.

Enten kommer det til at foregå i egne lokaler, eller alternativt i samarbejde med en allerede eksisterende sex- eller swingerklub i København, fortæller Shinedating’s Jacob Dahl, der ser de kommende månedlige klubdage som en god mulighed for medlemmerne til at lære hinanden bedre at kende. Samt naturligvis dyrke sex sammen eller måske blot kigge på, hvis man mere er til det.

- Et er at sidde hjemme foran skærmen, til man eventuelt har mulighed for at møde en anden profil IRL. Noget helt andet er at vide, at man den og den dag hver måned kan møde op i en fræk klub, hvor der er garanti for at møde ligesindede.

Der er selvfølgelig ingen garanti for sex, som hvis man bestilte en escortpige eller går på massageklinik, men ofte giver det helt sig selv, når man først begynder at mødes med folk ude i den virkelige verden, hvor man altså ikke blot bedømmes på alder, vægt eller handicap, men hvor personligheden langt hen ad vejen tæller på kontoen, påpeger Jacob Dahl fra Shinedating.nu.

Læs: Sexarbejder hjælper gamle og handicappede

Nyttige links:

handisex.dk - portal om handicappe og sex - for handicappede, deres partnere og plejere

handicap-dating.dk - hævder, at de er de største på markedet.

knuus.dk - er for udviklinghæmmede.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind