Annonce:
Annonce:

Perversioner er godt for dit forhold

Udvid dit seksuelle repertoire

Nogle par går til badminton sammen, andre løber ture - og så er der dem, der går til sex sammen. (Foto: All Over¨)
Nogle par går til badminton sammen, andre løber ture - og så er der dem, der går til sex sammen. (Foto: All Over¨)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Få flere farver på sexpaletten. Eller flere hylder på din frække Montanareol.

Både sexolog og erfaren swinger mener, at man får et bedre sex- og samliv, hvis man udvider sin seksuelle horisont.

I sidste uge bragte vi en artikel om, at små overraskelser kan gøre det ud for kinkyheder: Man behøver ikke at lave de vilde eksperimenter for at få nyt liv i sengen - bare det at bytte om på den sædvanlige rækkefølge kan være pirrende.

Det afstedkom blandt andet en henvendelse fra en erfaren swinger og s/m-dyrker. Lad os kalde ham Sten. Han mener, der er mange fordele ved at udforske de seksuelle grænser.

Læs: Her går sexgrænsen

Annonce:

Flere strenge
- Som swinger og aktiv udøver af s/m har jeg mange flere strenge at spille på end Hr. og Fru Danmark, der dyrker almindelig vaniljesex. Det bliver aldrig kedeligt, for jeg har også almindelig sexliv. Og det har andre i miljøet også, siger Sten, der er i 40'erne.

- Jeg sætter stor pris på tosomheden og de oplevelser, det giver. Men at gå i klub giver noget helt andet. I begyndelsen er det nyt og spændende - og derfor bliver oplevelsen i sig selv kinky. Når nyhedens interesse er forsvundet, så kommer oplevelserne:

- En trekant med to piger, en trekant med to fyre, et par til partnerbytte, et gangbang, et kæmpe orgie hvor mange par leger alle mod alle.. Og når de ting er prøvet, så er der masser af oplevelser, der sagtens kan gentages. Og når det involverer fremmede, så er fremmede jo altid nye og spændende. Fordi du har været sammen med ét par, har du jo ikke været sammen med alle par - og derfor er der masser af oplevelser at hente der.

Læs: Kinky sex gør dig lykkelig

Annonce:

Netværk
Når man har været i swingermiljøet et stykke tid, og de forskellige oplevelser også er testet og gentaget, begynder man at opbygge netværk, forklarer Sten:

- Der er mange ’faste’ swingere, som man jo lærer at kende efterhånden. Og så er det jo bare dejligt at mødes med dem og udveksle oplevelser og tale om fantasier og planlægge events. Snakken sådan et sted er ikke kedelig - man får vendt mange ting, som man ikke lige sidder og taler med ens tilfældige sidemand ved næste firma- eller familiefest.

- Min partner og jeg begyndte at give hinanden udfordringer. Hun skulle se, hvor mange fyre hun kunne køre træt til et gangbang - der skulle 20 mænd til, før hun havde fået nok. Til gengæld skulle jeg i gennemsnit være sammen med en ny kvinde hver uge i et helt år - dvs. 52 nye sexpartnere på det år. Kvinder, jeg allerede havde været sammen med, talte ikke med, så det nyttede ikke noget bare at trække på netværket.

Læs: Læsernes frækkeste udfordringer

Annonce:

Hobby
Swingersex en hobby for nogle, mener Sten:

- Nogle par går til badminton sammen, andre løber ture sammen - og vi går til sex sammen. Og ligesom parret, der spiller badminton med hinanden, går til turneringer og spiller kampe med andre, eller bare bytter partner en klubaften for udfordringens skyld, har vi opbygget et netværk i klubben, som man leger med.

Det er det samme i s/m-sammenhæng:

- Jeg har brugt meget tid sammen med min partner på at surfe på nettet efter s/m-porno. Så diskuterer vi, hvad der tænder os, og hvad vi har lyst til at prøve af. Og når rammerne og grænserne er sat op, så begynder planlægningen af seancen: Hvad skal med i legen denne gang, skal det være mest fysisk eller mest mentalt, skal det være i klubben eller der hjemme, skal det bare være os to, eller skal andre involveres i legen?

Læs: 9 frække udfordringer

Annonce:

Tre kick
En god s/m-seance giver således et kick tre gange, hvilket jo er to gange mere end et almindeligt knald, forklarer Sten:

- Først bliver man tændt i forbindelse med planlægningen og forventningerne. Så skulle man jo også gerne blive det under selve udførelsen. Og så igen bagefter under evalueringen, hvor vi snakker omn hvad var godt, hvad var skidt - hvad der tændte mig, og hvad skal vi aldrig prøve igen.

- For mit eget vedkommende har det også udviklet sig til avancerede rollelege, der som oftest kræver deltagelse af mange mennesker, enten som statister for at lave en realistisk kulisse, eller som deltagere på den ene eller anden måde. Når man bevæger sig i den verden bliver det aldrig kedeligt, men til gengæld altid meget kinky.

Læs: Mit liv som ung swingerpige

Annonce:

Læderklædte
Bliver det ikke til en stadig jagt efter flere og mere perverse udskejelser for at opnå det der kick - det begyndte med lidt blide bindelege, og vupti, så hænger man iført gasmaske på et kors, mens tre læderklædte bøsser skider på hinanden…

- Det synes jeg absolut ikke. Selvfølgelig er sex på den måde dynamisk, men uanset hvad, har vi jo alle sammen grænser. Nogle grænser kan måske rykkes, men mange grænser er også absolutte, og derfor har man ikke lyst til at flytte dem.

- Når man dyrker sex som hobby, så er det ikke belagt med samme tabuer, som når man dyrker det af ’kærlighed’ - og derfor taler man med sin partner og andre udøvere om fantasier og muligheder. Selvfølgelig tænder nogle på biseksuelle lege, andre på gasmasker, men bare fordi man udvikler sig, behøver det ikke blive ekstremt.

- Udøvere af almindelig tosomhedsvanillesex synes måske mit liv er ekstremt. Men mennesker, som ikke er dedikeret til et emne, forstår jo dybest set ikke folk, som virkelig brænder for noget - om det er sex eller frimærker, siger Sten.

Læs: Vi er sexnørder

Annonce:

Alsidig seksualitet
For sexolog og parterapeut Rikke Thuesen er den seksuelle Montanareol et godt billede på alsidig seksualitet:

- Jeg synes, det er spændende at se lidt på, om den sexreol er godt fyldt ud, eller om der er proppet til i det ene rum. Et bredt seksuelt repertoire er udviklende, levende og interessant. Vi bliver desværre ofte fastlåst i en slags seksualitet med en bestemt partner, og det er ofte først, når vi skifter partner, at vi udvider vores sexrepertoire.

For parforholdet er det begrænsende, fordi man kan komme til synes, at sexlivet er rutine og kedsommeligt, og så fader risikerer det at sygne hen, mener Thuesen. Det er også begrænsende på det individuelle plan:

- For netop gennem seksualiteten får vi ofte de store følelser på banen, og hvis vi ikke slipper kontrollen og lader os rive med, så kommer vi ikke ud på det dye og åbne hav og oplever os selv.

Læs: Sådan lokker du kæresten til kinky sex

Annonce:

Sådan gør du
Det kan være svært at præsentere partneren for, at man gerne vil lege med s/m, dyrke analsex, eksperimentere med en trekant eller besøge en swinger klub. Men der er flere måder at bane vejen.

- Find en artikel om emnet og hør, hvad din partner siger.

- Hvisk i øret på hende eller ham, når I ligger og er tætte: du har tænkt, at det måske kunne være sjovt en dag at prøve…

- Sørg for, at din partner forstår, det handler om jeres seksualitet og oplevelser sammen - og ikke om, at du er på vej væk, eller at han/hun ikke slår til.

- Forklar hvad du tror, det vil gøre for dig, og hvad det kan give jeres fælles seksualitet.

- Sørg for din partner ved, at I altid kan stoppe op eller vende om, hvis en af jer oplever jeres grænser overskrides.

Sex skal være sjovt - og jo mere der er på hylderne i din seksuelle Montanareol, jo mere har du at lege med, lyder det fra Rikke Thuesen.

Læs: Perversioner reddede mit forhold

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: